Retentie intrauterina

Retinere in uter, dupa o falsa nastere sau dupa o intrerupere voluntara a sarcinii sau dupa nastere, a unor resturi ovulare sau a anexelor embrionare in totalitate sau partial (placenta, vezicula ombilicala, amniosul, alantoida). In cazul unei false nasteri, se mai vorbeste si de retentie ovulara, iar dupa o nastere de retentie placentara. O retentie placentara necesita o delivrenta artificiala prin revizie uterina. Totusi, daca retentia este partiala, prezenta resturilor placentare nu este decelata intotdeauna. Ea impiedica atunci uterul sa se contracte complet si poate antrena hemoragii (metroragii) si uneori o infectie (endometrita, salpingita), provocand febra si dureri.

Tratamentul - unei retentii intrauterine este de cele mai multe ori chirurgical (chiuretaj aspirativ), dar mai poate face apel si la medicamente care provoaca contractiile uterine si permit atunci expulzia resturilor uterine.

Citeste si despre:

Retentia de apa - simptom al sindromului premenstrual Intarziere de crestere intrauterina Inseminarea intrauterina (IUI) Metode contraceptive - dispozitivul intrauterin sau steriletul 10 remedii naturale pentru combaterea retentiei de apa 7 remedii eficiente care te ajuta sa combati in mod natural retentia de apa Cum se previne si cum se trateaza retentia de apa? Cum combati retentia de apa Retentia de apa - masuri simple ce pot fi luate
Cere sfatul medicului ×