Preput

Pliu cutanat situat la extremitatea penisului, care acopera glandul, la unii copii, preputul ramane stramt pana la varsta de 3 sau 4 ani, ceea ce face dificila decalotarea glandului, daca nu chiar imposibila. El nu trebuie intins fortandu-l si, daca aceasta nu antreneaza nici infectie, nici jena la mictiune, abtinerea de la tratament este regula generala; in caz contrar se poate practica o circumcizie.

Patologie - Preputul poate fi sediul a numeroase atingeri: malformatii congenitale (el nu inconjoara complet organul viril in caz de hipospadias sau de epispadias, doua malformatii in care meatul uretral nu se gaseste pe locul normal la extremitatea glandului, ci deasupra sau dedesubt), dermatoze, tumori, infectii (cu transmisie sexuala indeosebi) etc. Fimoza este o stramtare a orificiului preputial care impiedica decalotarea glandului. parafimoza, complicatie frecventa a fimozei, este o strangulare a bazei glandului penian printr-un inel preputial prea stramt, care necesita o interventie chirurgicala rapida.

Citeste si despre:

Circumcizia la nou nascut - ablatia preputului Circumcizia: mit si realitate Cancerul penian Balanita candidozica Fimoza: cauze, simptome, tratament Circumcis sau necircumcis? Care sunt diferentele? Hipospadiasul Igiena locala in caz de necircumcizie Circumcizia feminina – Mutilarea genitala feminina Leziunea herpetica - Herpesul
Cere sfatul medicului ×