Igiena locala in caz de necircumcizie

Actualizat: 22 August 2016
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Generalitati


CopiIi de sex masculin care nu sunt circumcisi au o predispozitie la infectie urinara, in primul an de viata, mai mare decat cei circumcisi.

O igiena si ingrijirea corespunzatoare a penisului necircumcis scade posibilitateate de infectie.

Barbatii necircumcisi au sanse crescute fata de cei circumcisi sa contacteze o boala cu transmitere sexuala.

Cuprins articol

  1. Generalitati
  2. Igiena locala

Igiena locala

Nu fortati preputul peste marginea glandului penisului (capatul dilatat). Initial preputul unui bebelus poate fi greu de tras la loc. Dupa primii ani de viata preputul devine din ce in ce mai retractabil desi poate dura ceva mai mult. Pana la varsta de 4 ani preputul este retractabil in totalitate. Pana la aceasta varsta e bine ca baiatul sa fie spalat sau invatat sa se spele cu apa si sapun la exteriorul penisului. Retractarea preputului prea devreme poate duce la formarea de cicatrici sau deteriorari tisulare.

Dupa ce retractarea preputului devine facila trebuie curatat sub el in mod regulat. Pentru a curata sub preput, acesta se trage usor catre corp pana cand nu se mai poate. Curatarea trebuie facuta cu grija si folosind apa si sapun. Dupa curatarea si clatirea zonei preputul se repune in pozitie peste glandul penisului.

Un baiat de 3-4 ani poate fi invatat sa isi curete zona de sub preput ca parte integranta a igienei sale. Pana la pubertate curatarea trebuie sa fie ocazionala. Dupa ce un baiat ajunge la pubertate el trebuie sa isi curete zona de sub preput zilnic.

Daca preputul unui baiat nu se retracta in totalitate pana la pubertate e necesara consultarea unui medic.


Citeste si despre:

Infectia tractului urinar la tineri si adulti Igiena somnului: 16 obiceiuri sanatoase pentru un somn linistit Igiena orala Igiena corecta a dintilor 6 reguli importante pentru igiena intima a femeilor Tu stii sa te speli corect pe dinti? Reguli esentiale pentru o igiena orala sanatoasa Riscurile utilizarii hartiei igienice colorate si parfumate Imunitatea copiilor, provocarea parintilor. Cum facem fata acestei provocari? Colicile la sugari: sfaturi practice pentru parinti Igiena corpului - dusul Igiena dentara - Intrebari frecvente referitoare la igiena dentara Igiena intima: ghid pentru femei Aspecte care pot fi imbunatatite prin igiena personala Sarcina si igiena orala Igiena dentara - Intrebari frecvente referitoare la respiratia urat mirositoare (halena fetida bucala) Tratamentele locale in oncologie