Insertie

1. In anatomie, punctul unde se fizeaza un organ sau o parte de organ pe un alt corp sau organ, de obicei mai rezistent.

2. Insertie epiteliala - manseta epiteliala care inconjoara smaltul si corespunde epiteliului adamantin, redus in momentul cand coroana dintelui si-a facut eruptia pe creasta alveolara - se continua cu epiteliul gingival, coboara in decursul vietii si ajunge progresiv pana la cement.

3. Insertie defectuoasa de cordon, insertie anormala a cordonului ombilical, pe membrane, la o oarecare distanta de masa placentara, anomalie care expune la suferinta sau la moartea fatului in cursul travaliului, fie prin hemoragia fetala (daca ruperea pungii amniotice intereseaza vasele funiculare), fie prin comprimarea vaselor funiculare de catre partea fetala.

Citeste si despre:

Insertia implantului imediat dupa extractia dentara- varianta moderna de tratament Boala Osgood-Schlatter – o afectiune a tendoanelor genunchiului Toracoscopia - examinarea cavitatii toracice Acupunctura Bolile gingiilor (gingivita si paradontopatia) Recuperarea dupa ruptura de tendon ahilian Celulele stem si incontinenta urinara Protocolul national de triaj al pacientilor din structurile pentru primirea urgentelor Endometrioza - proliferare endomentru, generalitati
Cere sfatul medicului ×