Insertia implantului imediat dupa extractia dentara- varianta moderna de tratament

Actualizat: 06 Noiembrie 2018
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Consultant medical:

Dr. Radu Colteanu
Medic specialist chirurgie orala si implantologie

Velvet Dental

In mod traditional, dupa extractia unui dinte, se considera ca este necesara o perioada de vindecare de doua-trei luni inainte ca implantul sa poate fi inserat.

Acest lucru poate sa aduca un mic disconfort, desi in toata aceasta perioada se poate face o lucrare provizorie, chiar si atunci cand lipseste un singur dinte.

De cele mai multe ori, dintele trebuie extras din cauza infectiei extinse de la varful radacinii, sau din cauza unei afectiuni a osului din jurul radacinii dintelui (parodontopatie) iar cele trei luni de asteptare sunt necesare pentru a urmari evolutia osului si pentru a ne asigura de indepartarea completa a infectiei.

Studiile din ultimii ani arata ca in anumite situatii implantul dentar poate fi inserat de catre medicii foarte experimentati in domeniul implantologiei, chiar si imediat dupa extractia dentara.

Exista situatii in care este necesara extractia dintelui din alte motive: fractura radacinii unui dinte devital suprasolicitat sau in urma unui accident, cel mai frecvent la dintii din fata, sau lipsa unui dinte permanent, cand este inca prezent in cavitatea orala, dintele de lapte. in acest caz se poate insera implantul imediat dupa extractie.

De cele mai multe ori, dupa extractia dentara raman unele defecte osoase si de aceea, foarte frecvent se impune si o aditie osoasa. Aditia este necesara mai ales cand sunt inserate implanturi in zona frontala, deoarece gingia imbraca osul din jurul implanturilor iar forma si volumul gingiei sunt esentiale in estetica din aceasta regiune.


In situatia in care medicul impreuna cu pacientul, aleg ca varianta optima a planului de tratament include insertia implantului imediat dupa extractie, aceasta metoda implica o serie de avantaje:

Aceasta metoda de tratament poate fi extinsa si la nivelul unui intreg maxilar sau la nivelul intregii cavitati orale. Astfel, daca un pacient mai are doar cateva resturi sau radacini dentare care nu mai pot fi recuperate, acestea pot fi extrase si in aceeasi sedinta pot fi inserate implanturi dentare.

Totusi aceasta metoda nu poate fi folosita decat de implantologii foarte experimentati deoarece extractiile trebuiesc effectuate astfel incat sa fie conservat suficient os in care implantul sa poata fi inserat si totodata sa aiba o stabilitate foarte buna.

De asemenea, inainte de efectuarea interventiei in sine este necesara o evaluare foarte riguroasa a cazului, cu ajutoarul unor serii de radiografii si eventual computer tomograf.


Facilitati de tratament

Clinici si cabinete medicale

SmilePro
Tel: 0770773773
Bucuresti, Strada Roșia Montană 6
DENTAL CROWN HEALTH
Tel: 0764800048
Bucuresti, CAMIL RESSU 27B - Cladire Individuala

Citeste si despre:

Miocardita, inflamatia muschiului inimii Tumorile cardiace - canceroase si necanceroase Tumorile oculare din perspectiva oncologului Cordul atletului, o forma de hipertrofie a ventriculului stang 25 de ani de DENT ESTET in Romania Ce inseamna, de fapt, un produs cosmetic NATURAL? Top 5 lucruri esentiale pe care sigur nu le stiai despre Omega-3 Gest de speranta! Beatrice Caslaru, multipla campioana la inot, si-a donat prima medalie europeana in cadrul programului MedLife de testare genetica gratuita pentru copiii cu cancer Tiroidectomia, ce presupune si cand este necesara De ce sunt mai frecvente durerile in piept in randul barbatilor Manifestarile neoplazice, primele semne ale cancerului Efectul consumului de energizante asupra inimii
Cere sfatul medicului ×