Herpes bucal

Aceasta boala infectioasa este cauzata de virusul herpes simplex 1. Prima contaminare are loc in copilarie.

Simptome si semne - Primo-infectia nu genereaza de obicei nici un simptom; ea poate totusi sa se traduca printr-o senzatie de fierbinteala, urmata de o roseata pe care se inalta un manunchi de vezicule dureroase umplute cu un lichid transparent. Aceasta eruptie se localizeaza de cele mai multe ori in jurul gurii si nasului (buton de febra). veziculele se sparg si lasa in urma lor o crusta galbuie, care cade in mai putin de o saptamana fara a lasa cicatrice. Episoadele recurente sunt intotdeauna vizibile; ele sunt totusi mai putin vizibile decat primo-infectia.

Tratament - tratamentul consta inainte de toate in aplicarea, de doua ori pe zi, a unor antiseptice locale, care usuca eruptia.

Infectia cu herpes bucal are o incidenta crescuta, cei mai multi pacienti infectandu-se inca din copilarie. Reactivarea veziculelor in zona buzelor poate fi declansata de prezenta altor afectiuni, expunere la stres sau la factori exterior precum soare puternic sau vant. Herpesul bucal este transmisibil prin contactul direct cu leziunile bolnavului sau obiecte contaminate cu virusul.

Citeste si despre:

Herpesul bucal: cand mergem la medic? Herpes oral - generalitati Afectiuni ale cavitatii bucale Ulcerul bucal Virusul herpes simplex Cancerul cavitatii bucale Leziunile mucoasei cavitatii bucale Herpes genital - cauze, simptome, tratament Herpesul oral (HSV-1) Herpesul si incidenta recurentelor sale
Cere sfatul medicului ×