Gura (bai de)

Baile de gura sunt recomandate in timpul sau dupa tratamentul bolilor gingiei (gingivita si parodontita). O baie de gura cu apa sarata calduta poate ajuta la calmarea inflamatiilor foarte dureroase cauzate de o incluzie a unui dinte de minte sau unei alveolite dentare, sau la drenarea lichidului purulent al unui abces dentar.
Baile de gura cu substante continand fluor sunt utile in scop preventiv la copil, pentru a evita cariile, intarind smaltul dintilor si actionand direct impotriva placii. Ele sunt, de asemenea, recomandate in tratamentul curativ, de exemplu dupa o radioterapie a unui cancer al gurii sau cand coletul dentar este sensibil. Solutiile antiseptice si aromatizante vandute in comert servesc la clatirea gurii si la eliminarea resturilor alimentare. Ele trebuie sa fie utilizate o perioada scurta (4 pana la 7 zile) in cadrul unei infectii gingivale sau dentare. In fapt, utilizarea lor prelungita poate avea drept consecinte o iritatie a tesuturilor si afectiuni secundare. De altfel, capacitatea lor aromatizanta ofera o senzatie placuta trecatoare, dar nu rezolva cauza unei halene urat mirositoare, care provine, in general, din cauza unei inflamatii a parodontiului (ansamblu de tesuturi de sustinere a dintelui), a unui focar infectios nazal sau a unor tulburari digestive.

Citeste si despre:

Strategii de prevenire a gripei Remedii naturale pentru a calma simptomele sinuzitei Infectiile sanului - mastitele Probleme ale cavitatii bucale Sifilisul - lues Diareea cronica Lucruri surprinzatoare care va pot imbolnavi Cauze care determina aparitia verucilor Bicarbonatul de sodiu pentru frumusete si sanatate Ghid de sanatate A-Z pentru sezonul rece
Cere sfatul medicului ×