Inflamatie a parodontiului

O parodontita este provocata de actiunea nefasta a placii dentare si a tartrului, care contin numerosi germeni, asupra tesuturilor de sustinere a dintelui (gingie, os alveolar, cement).
Ea se traduce printr-o gingie rosie si umflata care sangereaza la cel mai mic contact, indeosebi in cursul periajului dintilor. Parodontitele cronice, foarte frecvente, afecteaza de obicei adultul in jur de 30 de ani. Evolutia lor este foarte lenta.

tratamentul debuteaza printr-un detartraj-polizaj al radacinilor, cu scopul de a incetini procesul de depunere a tartrului. Este indispensabila practicarea unui periaj corect al dintilor, ceea ce permite eliminarea regulata a placii dentare. Cateva luni mai tarziu, se procedeaza la o evaluare a starii tesuturilor si, daca este cazul, la o acoperire a structurilor distruse (grefe de gingie, acoperirea leziunilor osoase cu ajutorul coralului, hidroxiapatitei fosfatilor tricalcici etc.).
Sinonim:pioree alveolodentara, parodontita.

Citeste si despre:

Parodontita sau boala parodontala Va confruntati cu parodontita? Iata cum va afecteaza viata si cum ii puteti preveni aparitia STOP parodontozei Bolile sistemice determinate de infectiile orale Gingivita, cauza principala a caderii dintilor Boala parodontala - metode profilactice si de tratament Cauzele sangerarilor gingivale Supravegherea si controlul infectiilor nosocomiale in unitatile sanitare Patologia eruptiei dentare Controlul dentar de specialitate la 6 luni si igienizarea dentara profesionala periodica