Infectie urinara sau nu? Legatura între infectie urinara și hemoroizi!!!?

Diagnostic si investigare

Postata de Utilizator11697443462 cu 2 luni in urma.

Bună ziua!
Problema mea a început cu o criza hemoroidala, pe care am gestionat-o la recomandarea medicului cu Detralex. Mi-am revenit, însă imediat după rezolvarea acestei probleme, am început să am un disconfort la nivelul uretrei, un fel de jena, fără durere. Pe lângă această jena, simt nevoia de a urina intr-una! Am luat la acel moment Urinal forte și 2 zile Tavanic de 500. Au dispărut simptomele, ca ulterior după aproximativ o săptămână să reapara senzatia de disconfort urinar și durerea hemoroidala. Am făcut sumarul de urina, fără nici un fel de modificare, iar la recomandarea medicului am început sa iau din nou Tavanic de 500. Sunt în a 3 zi de tratament, dar nu ma simt mai bine. Din contra! Pot merge la o urocultura abia după 8 ianuarie. Pana atunci laboratoarele nu lucrează. Nu știu ce sa mai fac! Oare e infectie urinara și nu iese la analize? De ce acest episod e legat de hemoroizi? Am nevoie de sfaturile dvs.
Mulțumesc!

Adauga raspuns

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului

acum 2 luni

Buna ziua,

Se pare ca simptomele pe care le prezentati ar putea fi cauzate atat de o infectie urinara, cat si de un episod hemoroidal. Nu exista o legatura directa intre aceste doua conditii, insa disconfortul cauzat de hemoroizi ar putea creste nevoia de a urina.

De asemenea, anumite medicamente, cum ar fi Detralex, pot avea ca efect secundar un disconfort la nivelul uretrei. Faptul ca simptomele dumneavoastra dispar dupa administrarea de antibiotice si apoi reapar, sugereaza ca ar putea fi o infectie care nu este complet vindecata si revine dupa intreruperea tratamentului.

Analizele de urina pot sa nu detecteze intotdeauna o infectie deoarece bacteriile cauzatoare pot fi prezente in numar mic, sub pragul de detectie al testelor.

Ar fi bine sa discutati cu medicul dumneavoastra despre aceste simptome persistente si despre posibilitatea unei infectii recurente.

Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.

Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: www.clickmed.ro/medic/urologie

Articole de interes:
sfatulmedicului.ro/Boli-genitale-feminine/infectii-urinare-frecventei-afla-cauzele-si-cum-le-poti-evita_15917
sfatulmedicului.ro/Infectii-urinare/de-ce-recidiveaza-infectiile-urinarei_16474
sfatulmedicului.ro/Infectii-urinare/7-metode-de-a-preveni-infectiile-de-tract-urinar_7571

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Sindromul de colon sau intestin iritabil - diagnostic si investigatii RMN-ul de san – recomandat in diagnosticul cancerului mamar Autismul - Investigatii si testari Investigatii ale functiei pulmonare 6 investigatii pentru orice bolnav de diabet

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua