Anxietate

Anxietate

Postata de DIGWEED cu 12 ani in urma.

Vreau sa va intreb si eu ca incep sa cedez deja , de 2 saptamani am avut niste atacuri de panica , am fost la psihiatru care mi-a spus ca trec printr-o faza usoara si mi-a recomandat o jumatate de pastila anxiar in momentele in care sunt agitat si am atacurile de panica , insa de ceva vreme am impresia ca sunt bolnav de diferite boli , am facut analize mai ales la inima am facut 3 ekg intr-o saptamana toate analizele au iesit in regula , insa nu pot sa imi scot din cap ca sunt bolnav iar asta ma streseaza la culme , ma gandesc non-stop la chestia asta si imi da niste stari foarte enervante , de multe ori sunt constient ca nu am nimic si as vrea sa aflu un raspuns de la dumneavoastra

Adauga raspuns

Raspunsuri (94)

Liviu

acum 12 ani

- Ipohondria cauzeaza atacuri puternice de panica, depresii, frica pericolului iminent, pierderea apetitului, a motivatiei personale si cresterea preocuparii pentru propria persoana.
- Dignosticul este unul foarte precis si usor de stabilit. De aceasta boala sufera in general narcisistii, introvertitii sau cei care se invinovatesc pentru fiecare lucru care se intampla.

- Specialistii nu au descoperit inca o cauza clara a ipohondriei. Exista cazuri in care declansarea ei este strans legata de aparitia unei afectiuni a unei persoane dragi, decesul unei rude sau mediatizarea excesiva a unei afectiuni.

- Tratamentul pe baza de antidepresive este cel mai frecvent. Insa din pacate, el nu este intotdeauna eficient pentru ca nu toti ipohondrii sufera depresii. Se recomanda terapia cognitiv-comportamentala (sedinte psihologice in care fiecare persoana isi analizeaza comportamentul fata de aceasta stare resimtita, intelegand astfel mecanismul prin care au dobandit sensibilitatea).

- Pentru prevenirea din timp a complicatiilor, este util sa pastrati un jurnal al afectiunii, in care sa descrieti toate starile pe care le aveti, sa vorbiti si sa impartasiti aceste temeri membrilor familiei si sa evitati factorii care favorizeaza starile de anxietate proprii afectiunii.

Raspunde
 
0
 
DIGWEED

acum 12 ani

As vrea sa rezolv singur chestia asta si sa nu ajung sa iau pastile fie ele si pe baza de plante! Sunt constient de ce mi se intampla si merg si pe chestia cu autosugestia care ma ajuta destul de mult. Am inceput sa fac mai mult sport plus ca am facut fotbal 12 ani si am suferit o accidentare la genunchi care nu mi-a permis sa continui insa vrea sa trec peste toate astea fara a merge la doctor sau tratamente. Va rog frumos daca puteti sa imi dati sfaturi sa fac ceva orice care sa imi atraga atentia pentru ca de multe ori nici nu imi vine sa ies pe afara cu prietenii sau altceva. Daca e nevoie o sa apelez si la un doctor insa cred ca pot sa rezolv si singur chestia asta ! Multumesc

Raspunde
 
0
 
Liviu

acum 12 ani

DIGWEED a scris: "As vrea sa rezolv singur chestia asta /.../ de multe ori nici nu imi vine sa ies pe afara cu prietenii sau altceva. Daca e nevoie o sa apelez si la un doctor insa cred ca pot sa rezolv si singur chestia asta ! Multumesc"

- Eu te inteleg ca ti-ai dori sa rezolvi singur "chestia asta", însă cred ca stii si tu că dorinţa ta nu devine obligatoriu realitate doar pentru că vrei tu acest lucru; dar poate ca o autoterapie asistata te-ar ajuta.
- De fapt, eu cred ca, desi nu vei putea sa rezolvi singur aceasta problema (si nici nu e neaparata nevoie, intrucat e suficient sa o depasesti!) totusi, un medic te poate ajuta; macar in tratarea simptomelor asociate (anxietate si depresie).

- Dar uite, iti propun sa privim aceasta situatie problematica si asa: chiar "boala" te poate vindeca! Din aceasta perspectiva, "boala" nu reprezinta altceva, decat o incercare a naturii de a ne vindeca de eul pozitionat prost.
- Si reiterez: este deosebit de util sa pastrezi un jurnal al afectiunii, in care sa descrii toate starile pe care le ai, sa vorbesti si sa impartasesti aceste temeri membrilor familiei.

Raspunde
 
0
 
DIGWEED

acum 12 ani

iti multumesc mult pentru ajutor , tocmai am fost pe afara cu un prieten si ma simt mult mai bine parca nu as avea nimic si totul a fost un vis , insa mai astept sfaturi pentru ca imi sunt de foarte mare ajutor ! Ti-am zis simt ca pot sa depasesc asta si singur si asa voi face ! Multumesc

Raspunde
 
0
 
Inot

acum 12 ani

Am fost sa inot.
Si ma simt... hm... foarte bine.
Cind sunt acolo, in imensitea apei privind undele in care razele soarelui se reflecta miscator si vintul bate, simt plutirea dar si rezistenta muschilor si gindesc la inceputul fiecarei miscari cit sunt de slab, iar cind aceasta s-a incheiat imi spun si totusi ce puternic sunt !
Si asta se tot repeta pina cind chiar nu mai pot, iar alte ginduri sunt undeva departe.

Raspunde
 
0
 
DIGWEED

acum 12 ani

asa patesc eu ori de cate ori ma plimb cu bicicleta , ma simt atat de obosit si de bine incat uit de toate dar in momentul in care imi revin din starea de oboseala totul revine ... chiar nu stiu ce sa mai fac , dar o sa lupt pana la capat si nu o sa las asta sa imi acapareze viata pentru ca am 22 de ani si am o viata si o cariera inainte , am o iubita care ma intelege ma sprijina si ma iubeste ! Sper sa trec peste cat mai repede. Sanatate multa !

Raspunde
 
0
 
Liviu

acum 12 ani

OK. Pedaleaza... vasleste si/sau "trage la rame" ;) dar nu uita de jurnal(!)

Raspunde
 
0
 
DIGWEED

acum 12 ani

sa imi zici te rog mai exact faza cu jurnalul te rog. Multumesc

Raspunde
 
0
 
fusun

acum 12 ani

DA POTI SINGUR ! Ai dreptul sa COMANZI creierului tau, tot ceea ce vrei sa se intample cu tine.SI DA, trebuie sa ai diferite activitati care sa-ti ocupe timpul intr-un mod placut.Cunoaste lume, fa-ti prieteni !

Raspunde
 
0
 
DIGWEED

acum 12 ani

am inceput mult mai multe activitati sportive , dar acum nah e si ploaia asta enervanta dar usor usor sper sa trec peste si am mai spus si sus stiu ca pot si singur , bine si cu ajutorul sfaturilor voastre , va multumesc !

Raspunde
 
0
 
Liviu

acum 12 ani

- Din pacate, simptomele nevrotice NU pot fi inlaturate prin control voluntar; a ne hazarda intr-un astfel de demers ar fi nu doar inutil, dar si periculos.
- De fapt, omul este mai degraba o fiinta determinata, iar vointa dispune de o cantitate foarte limitata de energie.
- Lucrurile se complica insa si mai mult atunci cand ambivalenta este intensificata prin constelarea unor continuturi (complexe) ale inconstientului; fie ca avem de-a face cu un nucleu nevrotic sau cu atat mai mult in cazul unui nucleu psihotic (uneori, chiar ambele).

Raspunde
 
0
 
Liviu

acum 12 ani

- Referitor la "faza cu jurnalul"... Iti propun sa tii un jurnal in care sa-ti consemnezi reflectiile, visele si evolutia lor. Acest jurnal are rolul unui tovaras de drum; de pilda, in cadrul unei autoterapii asistate.
- Trebuie totusi sa atrag atentia ca aceasta metoda NU va inlocui, pur si simplu, psihoterapia (din momentul in care ea va fi devenit necesara).
- Sa inaintezi singur pe o astfel de cale inseamna sa te hazardezi intr-o actiune dificila, ba chiar imposibila; iar in cazul in care cineva doreste sa o intrebuinteze de unul singur, mi se pare chiar mai putin valabila decat ajutorul unei persoane competente.

Raspunde
 
0
 
ochi negri

acum 12 ani

Te-ar putea ajuta un psiholog.Unul bun!

Raspunde
 
0
 
Liviu

acum 12 ani

- Niciunul nu este suficient de bun, dar nici nu e nevoie. Dimpotriva, un psiholog e bun de ceva - in cadrul relatiei terapeutice - numai atunci cand reuseste sa creasca si el impreuna cu clientul sau.
- Altfel, psihologul este doar un expert si nimic mai mult.

Raspunde
 
0
 
DIGWEED

acum 12 ani

referitor la jurnal , nu crezi ca mi-ar face rau sa tin minte si sa trec acolo lucrurile care ma supara ?

Raspunde
 
0
 
Liviu

acum 12 ani

- Pana la urma, nici nu conteaza ce cred eu. Important e ce alegi tu; pentru ca esti constrans (si nicidecum liber) sa alegi. De fapt, la fel ca fiecare dintre noi, ai si tu urmatoarea alternativa:

1 - fie sa visezi cu ochii deschisi (sa-ti faci iluzii), privind in afara,
2 - fie sa privesti in inima ta; si astfel sa te trezesti (sa vezi clar).

Nota: Daca alegi varianta a 2-a, doar atunci jurnalul are rolul unui tovaras de drum (altfel, mi se pare evident ca nu ai nicio nevoie de el).

Raspunde
 
0
 
dorudopp

acum 12 ani

salut
cred ca metoda ta este cea mai buna-miscare, sport, intalnire cu prietenii, prieteni noi , meciuri, spectacole.
cred ca ai observat ca si liviu este putin bolnav cu jurnalul lui. adica zilnic sa-mi aduc aminte ca sunt bolnav.
sau cu psihologii..experti. psihologii( doar 98%) sunt niste escroci facuti la cantemir sau spiru haret care n-au prea invatat. ei nu sunt medici. pute piata de psihoterapeuti si naturisti. niste vrajitori putin mai cititi decat marile tamaduitoare. cine a facut sport...n-are voie sa fie stresat.
hai la treaba, si lasa gandurile negre. poti singur.
ne auzim.
doru

Raspunde
 
0
 
DIGWEED

acum 12 ani

iti multumesc si ma bucur ca mai este cineva care crede ca pot sa trec peste si de unul singur. Am mare incredere in mine si sunt constient ca pot si fara ajutorul medicilor cu toate ca am momente in care simt ca nu mai pot simt ca sunt epuizat psihic si foarte stresat " imi dau 2 palme " si imi revin imediat. Doru sunt curios , ai trecut si tu prin asa ceva ??

Raspunde
 
0
 
Liviu

acum 12 ani

dorudopp a scris: "psihologii..experti... facuti la cantemir sau spiru haret"

- Intr-adevar, eu insumi sunt doar unul (in curs de specializare) dintre ei.

Raspunde
 
0
 
DIGWEED

acum 12 ani

nu trebuie generalizata chestia asta. Am terminat si eu o facultate si aveam prieteni la psihologie carora sicer ... nu le ardea asa de mult insa de cand am problemele astea am consultat un psiholog de nota 20 ! Dar eu in continuare sunt convins ca doar cu ambitie si sfaturilor voastre o sa trec peste :) . multumesc

Raspunde
 
0
 
Pag 1 din 5
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Scapa de panica si anxietate Insomnia poate indica probleme de anxietate Top 20 moduri de a rezolva tulburarile de anxietate si stresul Tratament naturist pentru anxietate Anxietatea si atacurile de panica

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua