Solutia perfecta pentru principalele efecte ale stresului!

Actualizat: 07 Septembrie 2021
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Stresul este reactia organismului la orice schimbare care necesita o ajustare sau adaptare. Corpul reactioneaza la aceste schimbari prin raspunsuri fizice, mentale si emotionale. Stresul este prezent sub doua forme: stresul acut si stresul cronic.

Stresul acut este o manifestare pe termen scurt, care dispare rapid. Ajuta la gestionarea situatiilor periculoase, supranumit si sindromul “lupta sau fugi”. Apare si atunci cand traiesti emotii puternice sau faci ceva nou pentru prima data. Principalele cauze ale acestuia sunt durerile de cap, oboseala, dificultatile privind odihna si concentrarea, problemele la nivel gastrointestinal.

Stresul cronic se manifesta pe durata indelungata, fiind adesea declansat de problemele financiare, relatiile personale sau de locul de munca. Bolile de inima, depresie, hipertensiune, probleme de fertilitate, cresterea sau pierderea in greutate se afla printre principalele efecte ale stresului cronic. Daca aceste situatii persista mai multe saptamani, stresul cronic cauzeaza probleme grave de sanatate, avand efecte puternice asupra organismului.

Principalele efecte ale stresului cronic:
• Lipsa de concentrare, energie scazuta, dureri de cap, ameteli, depresie, anxietate cauzate la nivel neurologic.
• Tensiune arteriala ridicata, colesterol ridicat, risc de boli vasculare, toate acestea putand fiind cauzate la nivel cardiovascular.
• Reflux gastric, ulcer gastric, dureri abdominale, modificarea apetitului alimentar cauzate la nivel gastrointestinal.
• Deficiente imunitare, inflamatie cronica, dureri musculare, demineralizare osoasa fiind cauzate la nivel muscular si la nivel imunostimulator.
• Scaderea productiei de hormoni, libido scazut, scaderea productiei de hormoni cauzate la nivel hormonal.

Solutii naturale pentru gestionarea principalelor efecte ale stresului cronic:
• Fierul: consuma oua, carne, zarzavaturi, galbenusul de ou, care ajuta la buna functionare a celulelor nervoase.
• Extractul de Ashwagandha: reduce starile de anxietate si depresie, induce starea de calm.
• Extractul de Rhodiola: reface echilibru hormonal, creste rezistenta la stres prin reducerea nivelului de cortizol,ofera vitalitate pentru sistemul nervos.
• Magneziul natural marin: reduce efectele stresului, calmeaza sistemul nervos
• Complexul de vitamine B: se gaseste in carne, peste, galbenus, banane, nuci sau semine.
• Extractul de Schizandra: ajuta la cresterea perfomantei mentale, scade productia de hormoni ai stresului.

Suplimentul tau natural impotriva stresului cronic!

Suplimentul natural, Magnezen contine o doza ridicata de magneziu natural marin. Acest tip de magneziu se asimileaza integral in organism, are o absorbtie ridicata cu efect rapid de reducere a efectelor stresului, calmand sistemul nervos. Magneziu natural marin se asociaza perfect cu complexul de vitamine B.

Regasim in MagneZen, 8 B-uri naturale care ajuta organismul sa metabolizeze alimentele, mentin sanatatea sistemului nervos central si refacerea organismului. Pentru a asigura „zen”-ul din MagneZen, vitaminele B dedicate sunt B1, B2, B3, B5 si B6, acestea reducand starile de oboseala, cresc rezistenta organismului la stres si echilibreaza starile de bine emotional.

Cum actioneaza MagneZen:
• Creste capacitatea de adaptare a organismului la stres.
• Protejeaza sistemul nervos in caz de oboseala, anxietate si dureri de cap.
• Stimuleaza capacitatile psihice si mentale in caz de slabiciunem epuizare, oboseala.
• Sustine functionarea normala a sistemului nervos, muscular si imunitar
• Sustine capacitatile mentale ale persoanelor in varsta.

Opiniile exprimate in acest material apartin partenerului nostru. Aceste opinii pot sa nu reprezinte pozitia SfatulMedicului.ro si nici sugestie de achizitie. Va sfatuim ca pentru orice problema medicala, sa consultati intotdeauna un medic, inainte de a incepe sau a schimba un plan de tratament.


Citeste si despre:

Legatura stresului si a alimentatiei cu diabetul 10 metode practice pentru prevenirea candidozelor vaginale Informatii esentiale despre transplantul de organe Rozaceea Peelingul chimic Alopecia - caderea parului, chelia sau calvitia Cum se trateaza corect acneea chistica? Memoria si dificultatile de concentrare Cosuri cadou elegante, cele mai inspirate alegeri din 2024, pentru medici de top Combatarea balonarii prin miscare Testul de stres la efort Semnale discrete ale stresului Divortul si stresul la copii 9 probleme de sanatate influentate de stres Stresul si personalitatea Stresul legat de locul de munca