Ati auzit de Astragalus? Radacina de Astragalus este una din plantele cu cele mai puternice efecte imunostimulatoare. In plus, este un adaptogen si ajuta la combaterea stresului si la reducerea efectelor radicalilor liberi. Pe langa fortificarea sistemului imunitar, studiile au aratat ca este benefica si pentru sanatatea cardiovasculara. Atatea beneficii intr-o singura planta si nu numai.
Ce este Astragalus?
Radacina de Astragalus se foloseste in medicina chineza de peste 2000 ani pentru a intesifica sistemul imunitar, avand si proprietati antivirale. Este in mod special benefica pentru apararea organismului de raceli, gripe si infectii virale.
Astragalus contine trei compusi bioactivi datorita carora aceasta planta are impact atat de pozitiv asupra sanatatii umane: saponine, flavonoide si polizaharide. Saponinele sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a reduce nivelul colesterolul si de a imbunatati sistemul imunitar. Polizaharidele au efect antimicrobian, antiviral si antiinflamator. In cele din urma, flavoinoidele au efect antioxidant, controleaza efectele radicalilor liberi si protejeaza celulele de stresul oxidativ.
Top beneficii Astragalus
Stimuleaza sistemul imunitar. Radacina de Astragalus protejeaza sistemul imunitar de atacuri majore si il face mai puternic la contactul cu agenti patogeni. Conform unui studiu din Beijing, aceasta moduleaza celulele T, regland raspunsul imunitar al organismului. Mai mult, poate creste productia de interferoni, proteine naturale produse de catre celulele sistemului imunitar ca reactie la invazia cu un corp strain.
Reduce efecte alergiilor sezoniere. Majoritatea dintre noi suntem predispusi la o anumita alergie care interfereaza cu functionarea normala a vietii noastre. Extractul de radacina de Astragalus a demonstrat o usurare majora a simptomelor alergiilor sezoniere.
Reduce inflamatia. Inflamatia sta la baza majoritatii bolilor. Multe studii arata ca datorita saponinelor si polizaharidelor sale, radacina de Astragalus poate reduce respunsul inflamator in legatura cu o serie de boli si afectiuni, de la stimularea vindecarii ranilor si a leziunilor pana la reducerea inflamatiei in bolile renale.
Protejeaza sistemul cardiovascular. Flavonoidele prezente in Astragalus sunt antioxidanti care ajuta la prevenirea acumularii placii in artere si ingustarea peretilor vaselor prin protejarea peretelui interior al vasului. In plus, sapominele regleaza valorile tensiunii arteriale.
Are efect anti-aging si antioxidant. Oxidarea celulelor cauzata de prezenta radicalilor liberi este componenta principala a bolilor si a imbatranirii, iar componentele din Astragalus, in special flavoinoidele lupta impotriva radicalilor liberi si previn stresul oxidativ. Polizaharidele din Astragalus au efecte pozitive asupra sistemului imunitar si imbunatatesc functia creierului, ambele contribuind la prelungirea duratei de viata.
Contribuie la un somn odihnitor. Astragalus este si un adaptogen puternic avand capacitatea de a creste rezistenta organismului la o varietate larga de stimuli, care extercita stres, fie ca sunt de ordin chimic, biologic sau fizic. Astfel, creste raspunsul imunitar, reduce inflamatia si stabilizeaza nivelul de glucoza din sange. Normalizarea acestor procese din corp, prin administrarea de Astragalus, regleaza activitatea glandelor adrenale si echilibreaza secretiile hormonale. Prin imbunatatirea starii generale de sanatate, a metabolismului si a echilibrului hormonal, aceasta radacina poate ajuta la un somn linistit.
• Formula concentrata cu 500 mg de extract de Astragalus
• Extract premium standardizat cu 70% Polizaharide
• Sistem imunitar fortificat
https://www.healthline.com/nutrition/astragalus#blood-sugar
https://food.ndtv.com/health/8-incredible-benefits-of-astragalus-root-for-health-and-beauty-1667068
https://www.verywellhealth.com/astragalus-what-should-i-know-about-it-89410
https://draxe.com/nutrition/astragalus/
https://selfhacked.com/blog/astragalus/
Opiniile exprimate in acest material apartin partenerului nostru. Aceste opinii pot sa nu reprezinte pozitia SfatulMedicului.ro si nici sugestie de achizitie. Va sfatuim ca pentru orice problema medicala, sa consultati intotdeauna un medic, inainte de a incepe sau a schimba un plan de tratament.