Primavara ne ajuta sa ne intarim sistemul imunitar

Actualizat: 09 Aprilie 2021
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Gripa, raceala, alergii, infectii care recidiveaza, oboseala, senzatie de astenie fizica si psihica? Pe toate le punem pe seama primaverii, care vine imediat dupa un lung sezon rece, in care imunitatea ne-a fost pusa la incercare.

Si nu de temperaturile scazute ale iernii, ci mai cu seama de stilul de viata pe care l-am dus.

Alimentatia sanatoasa, miscarea fizica sustinuta, consumul de suplimente (vitamine si minerale), tonusul nostru psihic au un rol important in intarirea sistemului imunitar.

Cum intaresti imunitatea scazuta?

Poti scapa de rezidurile si toxinele acumulate in ultimele luni prin detoxifiere (consum de alimente si bauturi naturale si sanatoase).

- Iti plac dulciurile? Cui nu-i plac? Renunta macar o perioada la zahar! Consumul zaharului faciliteaza drumul infectiilor catre organism. Zaharul rafinat ofera carbohidrati si niciun nutrient, da dependenta si irita multe functii ale corpului.

- Evita grasimile nesanatoase si uleiurile, cum ar fi margarina, uleiuri vegetale rafinate si untura. Poti folosi in schimb uleiuri vegetale de calitate, ulei de seminte de canepa sau uleiul de masline. Pentru prajeli, daca nu te poti abtine, foloseste uleiul de nuca de cocos.

- Evita alimentele tratate chimic, „junk food“ - fast-food, cookie-uri, chips-uri, bomboane, prajituri si semipreparatele. Specialistii recomanda in schimb cinci portii de fructe si legume in stare proaspata sau fierte pentru scurt timp, legume si fructe care sunt bogate in vitaminele A, C si E.

Morcovii, rosiile, spanacul, lamaile, kiwi, broccoli, ardeii, floarea-soarelui si uleiul de masline, migdalele si nucile sunt doar cateva dintre legumele si fructele bogate in nutrienti care ofera protectie impotriva radicalilor liberi.

Poti include in dieta si cereale integrale, orez, cartofi. Acestea contin o multime de fibre, vitamine si minerale. Fibra asigura sanatatea mucoasei intestinale, care actioneaza ca un scut impotriva agentilor patogeni.

- Incearca sa reduci consumul produselor de origine animala - carne, carnati si oua. De doua ori pe saptamana, consuma carne de peste, care furnizeaza acizi grasi Omega-3, iod si seleniu!

-In loc de sare in exces, foloseste in mancare ierburi si condimente, care intaresc sistemul imunitar – scortisoara, chimenul, piperul rosu, ardeiul iute.

- Bea multe lichide! Cele mai potrivite sunt apa sau apa minerala, ceaiurile de fructe si sucuri naturale de fructe si legume. Consuma in cantitati reduse cafea, ceai negru si alcool!

- Ia suplimente naturale! Plantele medicinale (echinaceea, ginseng, aloe vera), vitaminele si mineralele (vitamina C, zincul si seleniul) si produsele Proimmunity sunt aliati de nadejde impotriva racelilor.

Gama propusa de Laboratoarele Fiterman cuprinde sirop si capsule cu cea mai complexa formula pentru intarirea imunitatii.

Sunt produse naturale, fara coloranti, aromatizanti, conservanti sau indulcitori sintetici, cu actiune benefica garantata de amestecul urmatoarelor substante bioactive: complexul Propolis, Echinacea si Vitamina C, extract concentrat de soc si o forma organica de Zinc, usor absorbabila, care duce la buna functionare a sistemului imunitar.

Substantele bioactive utilizate in mod traditional duc la cresterea rezistentei organismului la infectii, au actiune antimicrobiana si antivirala si reduc inflamatiile.


Citeste si despre:

Detoxifierea de primavara Dieta potrivita pacientilor cu alergii de primavara 5 cele mai comune boli ale toamnei Imunitatea la copii Sunt vitaminele si mineralele singurele benefice pentru energie si imunitate? Medicii sau nutritionistii pot acum sa castige un venit pasiv din recomandarile de suplimente Sfaturi pentru o toamna sanatoasa: imunitate, alimentatie, dieta 9 alimente recomandate cand aveti gripa Gripa - cum separam mitul de adevar Gripa Aviara Gripa: e mai bine sa o previi, nu astepta sa o tratezi!