Vaccinarea BCG a tuturor nou-nascutilor s-a realizat fara disfunctionalitati

Actualizat: 05 August 2010
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Peste 61 500 de nou-nascuti au fost vaccinati anti-tuberculoza, de la inceputul lunii iulie, data la care s-a reluat vaccinarea BCG, si pana in prezent. Ministerul Sanatatii a asigurat, astfel, aproape in totalitate recuperarea la vaccinare a nou-nascutilor din perioada februarie - iunie 2010. De asemenea, vaccinarea tuturor nou-nascutilor s-a realizat fara disfunctionalitati, asa cum este prevazut in Programul National de Imunizari.

Cele mai multe vaccinari au fost realizate in maternitati si spitale, peste 21.600, dar si in centrele de vaccinare organizate de catre directiile de sanatate publica, 20.710 vaccinari. In cabinetele medicilor de familie au fost realizate 19.253 de imunizari.

Vaccinul BCG este un preparat utilizat pentru profilaxia specifica a tuberculozei si se administreaza la nou-nascuti in maternitate. Vaccinul este inclus in calendarul national de imunizare al MS si este gratuit.

Deoarece producatorul roman de vaccin BCG, Institutul National de Cercetare Dezvoltare Cantacuzino nu a mai primit autorizatie de productie pentru acest an, la propunerea ministrului Sanatatii Cseke Attila, Executivul a aprobat Hotararea de Guvern pentru achizitionarea unui million de doze de vaccin BCG cu sprijinul Fondului Natiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), organizatie interguvernamentala internationala constituita de Adunarea Generala a Natiunilor Unite. Bugetul alocat pentru achizitia dozelor de vaccin a fost de 81 732,50 USD. Vaccinarea BCG a fost reluata in data de 5 iulie a.c.


Citeste si despre:

Cresterea si dezvoltarea nou-nascutilor Infectia nou-nascutilor cu streptococi de grup B Importanta screeningului auditiv la nou-nascuti Trusoul nou-nascutului Circumcizia la nou nascut - ablatia preputului 10 intrebari despre prima saptamana a nou-nascutului Aspecte privind etape diferite in cresterea si dezvoltarea nou-nascutului Hologic si Papapostolou Romania parteneri principali al celui mai important eveniment medical dedicat imagisticii si oncologiei sanului 3 lucruri pe care trebuie sa le stii despre tratamentul endometriozei Somnul nou-nascutului: cand este cazul sa te ingrijorezi? Uscarea pielii fetei in cazul nou-nascutilor si al sugarilor: prevenire si tratament Hipoglicemia la nou-nascuti: cum o recunosti si ce trebuie facut Hipocalcemia la nou-nascut Cele mai intalnite afectiuni ale nou-nascutilor Sindromul de abstinenta al nou-nascutului Anemia nou-nascutului