Medicii desfiinteaza cel mai popular mit legat de vaccinul antigripal! Afla care e!

Actualizat: 17 Decembrie 2013
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Una dintre cele mai raspandite mituri din jurul vaccinului antigripal este acela conform caruia substantele injectate ar provoca gripa. Medicii americani din Chicago incearca sa clarifice si sa desfiinteze acest mit care impiedica multe persoane sa-si faca vaccinul, punandu-si astfel sanatatea in pericol.

Medicii din cadrul Infection Prevention and Control Program, de la Layola University Health System, in fruncte cu directorul Jorge Parada, explica cum si de ce vaccinul antigripal nu poate declansa gripa in organismul persoanelor vaccinate si de unde provine neintelegerea.

Mitul a luat nastere din cauza faptului ca multe persoane care s-au vaccinat antigripal s-au imbolnavit de gripa la doar cateva zile de la imunizare. Medicii sustin ca este important ca protectia nu apare imediat dupa imunizare.

Organismul are nevoie de aproximativ doua saptamani pentru a-si intari imunitatea impotriva virusurilor gripale si pentru ca vaccinul sa fie eficient. In situatia in care un virus gripal patrunde in organism in acest interval, poate declansa simptomatologia, insa nu vaccinul este cauza provocarii infectiei.


Citeste si despre:

Raspunsuri la intrebarile legate de vaccinul antigripal Raspunsuri la cele mai importante intrebari legate de insecte Diabet si hipertensiune: unele dintre cele mai frecvent intalnite afectiuni Cele mai contagioase boli Nutrientii care lipsesc cel mai adesea din corp Afla care sunt cele mai sigure metode contraceptive Iritatiile pielii - cele mai frecvente afectiuni si cauzele lor #roboterapeut, un aparat de top in orasul medical, care te ajuta sa mergi mai departe, mai usor! Urgenta stomatologica. Semnele care ar trebui sa te trimita imediat la dentist Care sunt cele mai potrivite tipuri de exercitii fizice pentru cardiaci? Cele mai frecvente cauze ale aparitiei abcesului dentar Cele mai intalnite mituri despre cancer Ce ingrediente contin cele mai folosite condimente din lume Vaccinul antigripal: mituri 5 mituri despre vaccinuri Mituri despre gripa
Cere sfatul medicului ×