Tehnica chirurgicala revolutionara, pentru indepartarea unei tumori

Publicat: 25 Martie 2008
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

O femeie in varsta de 63 de ani din Florida, suferea de o forma rara de tumora (numita leiomiosarcom) care afecteaza in special musculatura neteda.
Tumora era plasata profund in cavitatea abdominala, in jurul arterei aorte abdominale si a doua din ramurile sale, trunchiul celiac (care vascularizeaza stomacul ficatul si splina) si a artera mezenterica superioare (care vascularizea pancreasul, duodenul, intestinul subtire, si parte din intestinul gros).
Pentru acest tip de tumora, curele de chimioterapie si radioterapie, nu au dat nici un rezultat, asa ca a fost luata in calcul varianta unei interventii chirurgicale.
Aceasta insa prezenta riscuri, deorece tumora era plasata profund in abdomen, si viscerele abdominale ar fi fost lezate in timpul operatiei.
Pentru a nu clasa tumora ca inoperabila, chirurgul care a coordonat echipa operatorie, a hotarat sa scoata o parte din organele abdominale din corpul femeii, astfel incat sa poata ajunge la tumora.
Dupa ce au efectuat aceasta manevra chirurgicala, tumora aproximativ de marimea unei lamai, a fost inlaturata fara dificultate.
Intreaga operatie a durat 15 ore, in total organele abdominale ale femeii au stat in afara corpului 90 de minute, in tot acest timp fiind pastrate la rece.
Dupa inlaturarea tumorii, organele au fost reinplantate cu succes, acest tip de operatie nu necesita tratament imunosupresor, deoarece nu exista riscul sa fie respinse de organismul femeii.


Citeste si despre:

Tumorile maduvei spinarii Tratamentul tumorilor carcinoide gastrointestinale: Informatii pentru pacient Tumori gastrointestinale stromale Tumorile hepatice Tumorile hipofizare (ale glandei pituitare) Pregatirea pentru interventia chirurgicala Tumorile cerebrale la adulti: tratament - informatii pentru pacient Implanturi dentare: Sfaturi de la Dr. Buza pentru prevenirea pierderii osoase dupa extractia dentara Ce afectiuni poti detecta prin testarea genetica si cand este bine sa o faci Distinctia intre tumorile maligne si benigne Beneficiile sucului de struguri pentru piele, par si sanatate Tumorile benigne pot deveni maligne? Mixomul atrial - cea mai frecventa tumora primara cardiaca Tumori mandibulare Tumori cerebrale la copii Tumorile spinale