Pui pane copt cu paste si legume

Actualizat: 10 Octombrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Alimentatia in tratarea gastritei presupune consumul de alimente gatite cat mai dietetic, fara prajire sau cantitati mari de grasime.

Puiul pane clasic poate fi preparat intr-un mod mai sanatos la cuptor, iar legumele preparate la aburi si pastele sunt usor de digerat si nu irita mucoasa stomacala.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Primul pas este sa preparati puiul pane.
  2. Preincalziti cuptorul la temperatura ridicata.
  3. Amestecati pesmetul, parmezanul ras, sarea, organo si busuiocul intr-un bol.
  4. Spalati puiul si taiati-l in fasii de grosime medie.
  5. Treceti fasiile de pui prin ou, apoi prin amestecul cu pesmet si asezati-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu putin ulei de masline.
  6. Lasati totul la copt 30-40 de minute, intorcand fasiile de pui pe partea cealalta dupa 15-20 de minute.
  7. Intre timp, fierbeti pastele conform indicatiilor de pe pachet, scurgeti-le si amestecati-le cu morcovul, mazarea si dovlecelul.
  8. Asezonati amestecul cu sare si oregano.
  9. Serviti garnitura alaturi de puiul pane copt, in portii mici, asa cum se recomanda in dieta corecta pentru gastrita.

Citeste si despre:

Alimentatia sanatoasa 12 idei de meniuri lacto-ovo vegetariene care nu depasesc 500 de calorii Dovleacul, beneficii si retete sanatoase Cum sa calculati aportul zilnic de carbohidrati 5 retete simple pentru o piele sanatoasa pe timp de vara Top 8 surse ascunse de sare Suferi de alergii alimentare? Cum sa eviti contactul cu alergenii alimentari in casa. Cum alegi un laborator medical bun: 3 factori importanti Detoxifiere naturala de primavara Sfaturi pentru dieta alimentara de vara 50 de sfaturi pentru imbunatatirea dietei Retete pentru detoxifiere Dieta pentru hipotiroidism Dieta cu supa de varza - beneficii si riscuri 10 pasi simpli de retinut pentru un ficat sanatos
Cere sfatul medicului ×