Pui pane copt cu paste si legume
Actualizat: 10 Octombrie 2014
Salveaza articol
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Alimentatia in tratarea gastritei presupune consumul de alimente gatite cat mai dietetic, fara prajire sau cantitati mari de grasime.
Puiul pane clasic poate fi preparat intr-un mod mai sanatos la cuptor, iar legumele preparate la aburi si pastele sunt usor de digerat si nu irita mucoasa stomacala.
Ingrediente
- 500 grame piept de pui desozat, fara piele
- 2 oua mari, batute bine
- 130 grame pesmet
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita oregano uscat
- 1 lingurita busuioc uscat
- 30 grame branza parmezan
- 230 grame paste melcisori
- 1 jumatate pachet mazare congelata, gatita la aburi
- 2 morcovi mari taiati rondele si preparati la aburi
- 1 dovlecel taiat rondele si fiert la aburi
- 2 linguri ulei de masline extravirgin
- 2 linguri oregano uscat
- sare dupa gust
Mod de preparare
- Primul pas este sa preparati puiul pane.
- Preincalziti cuptorul la temperatura ridicata.
- Amestecati pesmetul, parmezanul ras, sarea, organo si busuiocul intr-un bol.
- Spalati puiul si taiati-l in fasii de grosime medie.
- Treceti fasiile de pui prin ou, apoi prin amestecul cu pesmet si asezati-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu putin ulei de masline.
- Lasati totul la copt 30-40 de minute, intorcand fasiile de pui pe partea cealalta dupa 15-20 de minute.
- Intre timp, fierbeti pastele conform indicatiilor de pe pachet, scurgeti-le si amestecati-le cu morcovul, mazarea si dovlecelul.
- Asezonati amestecul cu sare si oregano.
- Serviti garnitura alaturi de puiul pane copt, in portii mici, asa cum se recomanda in dieta corecta pentru gastrita.