Tratarea bolilor cu suc de lamaie

Actualizat: 18 Ianuarie 2012
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Generalitati


Se stie ca limonada sau sucul de lamaie reprezinta o bautura racoritoare in orice moment al zilei. Cercetarile moderne au extins posibilitatile de utilizare a lamaiei. S-a descoperit de exemplu, ca uleiul esential de lamaie este foarte eficient pentru tratarea racelilor.

Sucul de lamaie cu apa si zahar este una din cele mai bune bauturi care pot fi consumate atunci cand o persoana are febra. Zaharul poate fi inlocuit cu mierea. Pentru ca fructul are un nivel scazut de sodiu, poate fi folosit ca aromatizant pentru dietele din care lipseste sarea.

Pulpa rezultata din stoarcerea fructelor are efect benefic asupra pielii si poate calma simptomele muscaturilor si intepaturilor de insecte. Daca se adauga parti egale de apa de toaleta si glicerina, amestecul rezultat poate fi utilizat pentru mentinerea frumusetii pielii mainilor.

Afectiuni care pot fi tratate cu ajutorul lamaiei

- Infectii urinare - Sucul de lamaie are un efect usor alcalin asupra organismului si ajuta la restabilirea ph-ului normal al urinei.

- Hipertensiunea arteriala - Potasiul din sucul de lamaie ajuta la reglarea fluidelor din organism, iar magneziul relaxeaza arterele. Sucul de lamaie contine flavonoide, substante nutritive cunoscute pentru mentinerea sanatatii vaselor de sange. Efectul sucului de lamaie pentru hipertensiunea arteriala este asemanator cu cel al inhibitorilor pentru enzima de conversie a angiotensinei.

- Vene varicoase - Sucul de lamaie poate actiona ca un tonic venos care consolideaza, intareste si are efect antiinflamator asupra peretilor venelor. Masajul picioarelor se poate face cu un amestec din doua picaturi de lamaie, doua de levantica si trei picaturi de uleiuri esentiale de chiparos, alaturi de doua linguri de ulei de migdale dulci sau alt tip de crema

- Indigestia si arsurile stomacale- Sucul de lamaie face mai digerabile alimentele prajite deoarece acizii acestuia emulsioneaza grasimile. Sucul si pulpa de lamaie sunt descompuse in organism pentru fabricarea carbonatului de potasiu care ajuta la diminuarea acidului din stomac. In acest scop, se va bea un amestec obtinut din o lingura de suc de lamaie la un pahar cu apa calda.

- Tuse - Efectul sucului de lamaie este cunoscut pentru rolul sau in combaterea simptomelor racelii. Pentru calmarea tusei se va bea limonada facuta in casa sau la doua linguri de pulbere de seminte de in se va adauga jumatate de lamaie feliata si se vor fierbe in jumatate de litru de apa timp de 20 de minute. Apoi amestecul se va strecura si se va indulci cu miere.


-
Psoriazis - Expertii au descoperit ca acidul citric din sucul de lamaie amelioreaza simptomele psoriazisului, ajuta pielea sa retina apa si stimuleaza exfolierea celulelor moarte. Se va aplica suc de lamaie peste crustele specifice psoriazisului de mai multe ori pe zi si apoi pielea va fi expusa la soare timp de mai multe minute pe zi, crescand perioada de expunerii pe parcursul a catorva saptamani.

- Constipatie - Lamaile sunt bogate in pectina, un tip de fibre care formeaza un gel intestinal ce usureaza miscarile peristaltice.

Sucul de lamaie poate fi benefic pentru sanatatea oricarei persoane, mai ales in perioadele reci. Vitamina C este vitala pentru consolidarea sistemului imunitar. Sucul de lamaie este recomandat pentru prevenirea si tratarea a diferite boli, cum ar fi racelile, gripa, infectiile recurente ale urechii. Datorita continutului ridicat de vitamina C, cercetatorii au asociat consumul de lamai cu un risc scazut de deces cauzat de cancer si probleme cardiovasculare.


Citeste si despre:

Beneficiile sucului de struguri pentru piele, par si sanatate Remedii la domiciliu pentru tratarea raguselii Remedii naturiste pentru tratarea afectiunilor sistemului nervos Lamaile: beneficii asupra sanatatii Uleiul de masline: beneficii si utilizare Caisele beneficii, informatii nutritionale si retete sanatoase Cele mai benefice si cele mai nocive sucuri pentru sanatate Delfino Romania – manifest pentru sanatatea ta Berberina, un ajutor natural pentru echilibru metabolic si sanatate Detoxifiere naturala de primavara O digestie mai buna in mod natural Sunt sanatoase fructele uscate? Dieta si alte sfaturi naturiste de primavara Dieta cu pepene verde Malnutritia la varstnici Dieta de detoxifiere cu lamaie