Riscul de pneumonie infantila este mai mare in mediul urban, decat in cel rural

Actualizat: 23 Septembrie 2013
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Riscul pentru copii de a se imbolnavi de pneumonie este mai mare in mediul urban, decat in mediul rural si nici macar nu este nevoie ca minorul sa paraseasca locuinta pentru a deveni vulnerabil in fata acestei afectiuni respiratorii.

Cel putin asa arata un studiu recent realizat de organizatia China, Child, Home and Health (CCHH).

Conform cercetarii, intre mediul intern al locuintei si riscul de pneumonie infantila exista o stransa legatura. In casele moderne, se ascund o multime de factori care pot favoriza imbolnavirea

- pardoseala din materiale moderne
- mobila moderna
- materialele care acopera peretii
- lipsa aerisirii
- umezeala
- gazul folosit pentru gatit

Si in mediul rural exista factori care ar putea favoriza imbolnavirea copiilor de pneumonie, dar sunt mai putini, conform studiului. De exemplu, carbunele folosit ca material pentru aprinderea focului poate avea o influenta negativa asupra sanatatii copilului, mai precizeaza cercetarea.

Vaccinarea pneumococica este inclusa, incepand din aceasta toamna, in Programul National de Imunizari.

Mai multe informatii gasiti pe Stop Gripa


Citeste si despre:

Cele mai mari pericole ale verii pentru sanatatea pielii Hipetensiunea este mai periculoasa vara Riscul de pneumonie in sarcina De ce speranta de viata a barbatilor este mai scurta decat a femeilor Imunizarea - este mai simplu sa prevenim decat sa vindecam Constipatia la copiii mai mari de 12 ani Alimentele cu cel mai mare continut de vitamina C Ce inseamna, de fapt, un produs cosmetic NATURAL? Top 5 lucruri esentiale pe care sigur nu le stiai despre Omega-3 Cum puteti evita cele mai mari pericole pentru sanatate Traheobronsita – simptome, cauze, tratament Sifilisul congenital - generalitati Vaccinul antigripal: mituri BTS Cum ne protejam ochii pe timpul verii Scarlatina
Cere sfatul medicului ×