Sifilisul congenital - generalitati

Actualizat: 20 Noiembrie 2012
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

GeneralitatiSifilisul congenital este o boala infectioasa cronica, determinata de spirochete (Treponema pallidum) si transmisa la fat inainte de nastere.

Simptomele acestei boli pot sa nu devina aparente timp de cateva saptamani sau luni dupa nastere, si in unele cazuri, pot dura ani pana apar simptomele. Sifilisul congenital este transmis la fat de la mama, care a fost infectata inainte sau in timpul sarcinii.

Riscul de a dezvolta boala este mai mare cand mama a fost infectata in timpul sarcinii, desi nu este neobisnuit ca boala sa fie transmisa de la mama care a fost infectata inainte de sarcina.

Cuprins articol

  1. Generalitati
  2. Simptome

Simptome


Simptomele de sifilis congenital precoce sunt febra, leziuni tegumentare si greutate scazuta la nastere. La sifilisul congenital tardiv, copilul ramane asimptomatic pana la varsta de 2 – 5 ani. In cazuri rare, boala ramane latenta pentru multi ani, aceasta fiind diagnosticata abia la adult.


Citeste si despre:

Sifilisul (luesul) congenital Sifilisul - cauze, simptome si tratament Boli cu transmitere sexuala (sifilisul, gonoreea, chlamydia, scabia, SIDA) Orbirea sau cecitatea Sindromul TORCH Sarcina si bolile cu transmitere sexuala Hipoacuzia (auz slab) la copil dm sprijina femeile din Romania menoTEST, evaluarea personala pentru menopauza Keratita interstitiala Fenomenul Tullio Informatii de baza legate de problemele sexuale Femeia insarcinata Stenoza subglotica la copii Pierderea unei sarcini si moartea neonatala Semnele si simptomele sifilisului la barbati