Sifilisul congenital - generalitati

Actualizat: 20 Noiembrie 2012
Autor: SfatulMedicului

GeneralitatiSifilisul congenital este o boala infectioasa cronica, determinata de spirochete (Treponema pallidum) si transmisa la fat inainte de nastere.

Simptomele acestei boli pot sa nu devina aparente timp de cateva saptamani sau luni dupa nastere, si in unele cazuri, pot dura ani pana apar simptomele. Sifilisul congenital este transmis la fat de la mama, care a fost infectata inainte sau in timpul sarcinii.

Riscul de a dezvolta boala este mai mare cand mama a fost infectata in timpul sarcinii, desi nu este neobisnuit ca boala sa fie transmisa de la mama care a fost infectata inainte de sarcina.

Cuprins articol

  1. Generalitati
  2. Simptome

Simptome


Simptomele de sifilis congenital precoce sunt febra, leziuni tegumentare si greutate scazuta la nastere. La sifilisul congenital tardiv, copilul ramane asimptomatic pana la varsta de 2 – 5 ani. In cazuri rare, boala ramane latenta pentru multi ani, aceasta fiind diagnosticata abia la adult.


TEST PCR
REAL TIME PCR-COVID-19
rezultat in 24h
280
249 lei

Citeste si despre:

Sifilisul (luesul) congenital Sifilisul - lues Sifilisul - cauze, simptome si tratament Boli cu transmitere sexuala (sifilisul, gonoreea, chlamydia, scabia, SIDA) Suferi de alergii? Iata cateva antihistaminice naturale Lupta cu kilogramele dupa nastere - ce medicamente de slabit sunt recomandate Ce anticorpi apar in urma infectiei cu SARS-CoV-2 si cand se dezvolta? Explicatiile specialistilor MedLife Orbirea sau cecitatea Sindromul TORCH Sarcina si bolile cu transmitere sexuala Hipoacuzia (auz slab) la copil Keratita interstitiala