Decizie privind stabilirea cuantumului cotizatiei de membru al Colegiului Medicilor din Romania

Publicat: 02 Decembrie 2008
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

A fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 373 din 15/05/2008

In temeiul art. 431 si 464 din Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, cu modificarile si completarile ulterioare,

Consiliul National al Colegiului Medicilor din Romania decide:

ARTICOLUL 1.

Membrii Colegiului Medicilor din Romania care exercita profesia de medic sau care ocupa o functie in baza calitatii de medic au obligatia de a achita lunar cotizatia de membru in valoare de 30 de lei.

ARTICOLUL 2.

Prin exceptie de la prevederile art. 1, medicii rezidenti, medicii stagiari, precum si medicii care au dobandit dreptul de libera practica, dar care nu desfasoara inca activitate medicala, sunt obligati la plata unei cotizatii in valoare de 5 lei pe luna.

ARTICOLUL 3.

Medicii pensionari care nu mai exercita activitati medicale si doresc sa isi pastreze calitatea de membru al Colegiului Medicilor din Romania platesc lunar o cotizatie in cuantum de 5 lei.

ARTICOLUL 4.

Sunt scutiti de plata cotizatiei:
a) medicii care au solicitat suspendarea calitatii de membru al Colegiului Medicilor din Romania, pe durata suspendarii;
b) medicii carora li s-a aplicat sanctiunea de suspendare a calitatii de membru, pe perioada suspendarii;
c) medicii care au statutul de veteran de razboi;
d) medicii detinuti sau internati din motive politice, aflati in situatiile prevazute la art. 1 alin. (1) si (2) din Decretul-lege nr. 118/1990 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurata cu incepere de la 6 martie 1945, precum si celor deportate in strainatate ori constituite in prizonieri, republicat, cu modificarile si completarile ulterioare.

ARTICOLUL 5.

Medicii cetateni ai unui stat membru al Uniunii Europene, ai unui stat apartinand Spatiului Economic European sau ai Confederatiei Elvetiene, stabiliti in unul dintre aceste state, care au solicitat si au obtinut, in conditiile legii, calitatea de membru al Colegiului Medicilor din Romania, sunt obligati la plata cotizatiei in aceleasi conditii ca si cetatenii romani.

ARTICOLUL 6.

Medicii cetateni ai unui stat membru al Uniunii Europene, ai unui stat apartinand Spatiului Economic European sau ai Confederatiei Elvetiene, stabiliti in unul dintre aceste state, care presteaza temporar servicii medicale pe teritoriul Romaniei, sunt exceptati de la obligatia de plata a cotizatiei.

ARTICOLUL 7.

Cotizatia se plateste lunar, pana cel mai tarziu pe data de 15 a lunii urmatoare celei pentru care se datoreaza. Pentru cotizatiile platite ulterior acestei date se datoreaza penalitatile prevazute de lege.

ARTICOLUL 8.

La data intrarii in vigoare a prezentei decizii se abroga Decizia Consiliului National al Colegiului Medicilor din Romania nr. 12/2005 privind stabilirea cuantumului cotizatiei de membru al Colegiului Medicilor din Romania, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 430 din 20 mai 2005.

ARTICOLUL 9.

Prezenta decizie se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, si intra in vigoare incepand cu data de 1 iunie 2008.


Presedintele Colegiului Medicilor din Romania,
Vasile Astarastoae

Bucuresti, 18 aprilie 2008.

Citeste si despre:

Exercitarea profesiei de psiholog cu drept de libera practica Piata farmaceutica din Romania in continua evolutie Organizarea sistemului de educatie medicala continua pentru medicii dentisti Regulament General Concursuri Interviu acordat SfatulMedicului.ro de catre Directorul Centrului de Chirurgie Generala si Transplant Hepatic Fundeni, Prof. Dr. Irinel Popescu Andropauza Continuarea activitatii medicale peste varsta legala de pensionare Ce inseamna, de fapt, un produs cosmetic NATURAL? Top 5 lucruri esențiale pe care sigur nu le stiai despre Omega-3 Educatia medicala continua PROIECT HOTARARE pentru aprobarea Contractului-cadru 2009 Contract cadru 2009 EMC - medici de familie in Programul de diabet Prelucrarea datelor cu caracter personal privind starea de sanatate Virginitatea – o decizie personala Impulsivitatea in cazul copiilor
Cere sfatul medicului ×