Remediile florale Bach pot combate insomnia

Actualizat: 09 Iunie 2010
Autor: SfatulMedicului

Ce este insomnia?


Se vorbeste despre insomnie atunci cand persoanei ii este greu sa adoarma, se trezeste de multe ori in timpul noptii sau se trezeste prea devreme dimineata de-a lungul unei perioade mai lungi de timp. De-a lungul zilei, persoanele care sufera de insomnie sunt foarte obosite si cu toate acestea nu pot adormi seara. Ele pot fi iritabile si deseori sufera de cefalee si probleme de concentrare a atentiei.

Insomnia este o boala?
Nu, insomnia nu este o boala ci un semn ca ceva nu este in regula. Deseori insomnia este determinata de stresul zilei. De asemenea, anumite medicamente si bauturi care contin alcool sau cafeina pot fi responsabile pentru aceasta.

Cum pot ajuta remediile florale?

Esentele florale Bach pot ajuta persoanele cu insomnie sa doarma mai bine:

Ingrijorarea
Persoanele care sufera de insomnie au dificutati in a-si opri mintea. Cand se intind in pat nu se pot opri in a se gandi la diverse lucruri. Acest lucru face dificila adormirea. Esentele florale Bach ajuta la linistirea mintii, lucru care va face mai usoara adormirea.

Nelinistea si tensiunea
Anumite persoane sunt foarte nelinistite si tensionate datorita vietii agitate pe care o au. Serviciul lor, casa si copiii ii solicita foarte mult. Deseori le este greu sa se linisteasca seara. Esentele florale Bach ajuta persoana sa fie mai calma si echilibrata, ajutand astfel la un somn mai bun.

Teama
Unele persoane care sunt din fire mai anxioase se pot teme uneori sa adoarma. Le este greu sa renunte intrucat le este teama de necunoscut, aparand astfel insomnia. Persoanele care sufera de cosmaruri se tem deseori sa mai doarma. Esentele florale aduc pace si ajuta le depasirea temerilor astfel incat sa fie posibil un somn linistit.

Oboseala extrema
Oricat de contradictoriu ar suna acest lucru, unele persoane sunt prea obosite pentru a adormi. Ele au depasit limita oboselii si de aceea sufera de insomnie. Esentele florale Bach vor ajuta persoana sa-si respecte limitele, sa se opreasca la timp din munca si sa gaseasca un echilibru intre odihna si activitate.

Ingrijorarea anxioasa
Unele persoane nu-si pot gasi pacea. Ele sunt foarte ingrijorate de bunastarea celor dragi cum ar fi copiii, parintii sau cei mai buni prieteni. Aceste persoane isi pot gasi pacea doar cand stiu ca cei dragi sunt in siguranta. Exemple tipice sunt ingrijorarea excesiva a mamei care nu poate adormi decat cand isi aude fiul sau fiica ajungand in siguranta acasa dupa un concert sau o petrecere. Esentele florale Bach ajuta la reducerea ingrijorarii anxioase si la cresterea increderii in ceilalti ca isi pot purta de grija.

Combinatia de esente florale Bach numarul 87 "Insomnia"

Combinatia de esente florale numarul 87 ajuta la:
- mai putina ingrijorare si astfel un somn mai bun;
- persoana devine mai calma si mai putin tensionata;
- persoana se teme mai putin;
- persoana isi respecta propriile limite si previne oboseala excesiva;
- are mai multa incredere si isi face mai putine griji legate de ceilalti;
- somn mai bun si odihnitor.


Facilitati de tratament

Clinici si cabinete medicale

Dermavital - Biorezonanta Centru German
Tel: 0213224004
Bucuresti, Cal. Vitan 28, Bucuresti-Sector 3, Bucuresti, 031281, București 031281
SPITALUL OXXYGENE
Tel: 0745230132
Otopeni, STR PETRE ISPIRESCU NR 6

Servicii si oferte medicale

Citeste si despre:

Detectia mutatiilor cancerigene si evolutia cancerului Dr. Chadi Muheidli, medic primar obstetrica-ginecologie: Cum tratam endometrioza? Modificari ale organismului odata cu instalarea menopauzei Factori care pot modifica data de expirare a medicamentelor Ministerul Sanatatii si CNAS, la primul Forum PALMED privind medicina dentara din Romania, o voce unita in beneficiul pacientilor si medicilor stomatologi din Romania Ce trebuie sa faci pentru a avea grija de sanatatea ta intima vara asta? Cum actioneaza stresul? Afla care sunt solutiile naturale antistres Dr. Horia Rosianu, aritmolog: Tulburarile de ritm ventriculare, o complicatie la distanta a infarctului miocardic Insomnia si riscul aparitiei bolilor de inima Alimente care pot declansa alergii cutanate MedLife: Valul 4 este mai aproape decat se estima, Romania avand riscuri mari din cauza ratei scazute de vaccinare Unde si cum se raspandeste cancerul mamar Studiu MedLife: Jumatate din populatia mediului urban mic si o treime din populatia mediului urban mare a trecut prin boala, de noua ori mai mult, respectiv de trei ori mai mai mult fata de statisticile oficiale