Cum sa va curatati tenul

Actualizat: 28 Ianuarie 2013
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Generalitati


Curatarea si spalarea fetei sunt importante, pentru ca la nivelul pielii tenului exista foarte multe glande sebacee, din cauza carora pielea poate avea un aspect uleios. In plus, adaugarea de produse cosmetice pot duce la formarea unui film pe piele care va capta impuritatile din mediul inconjurator. Cu toate acestea, fata dumneavoastra nu are nevoie de o spalare agresiva si nici intensiva.

Specialistii au demonstrat in urma studiilor, ca multe dintre persoane nu se spala pe fata sau nu isi spala corect fata. Ingrijirea pielii trebuie sa aiba la baza un proces de curatare realizat corect. Orice produs antiimbatranire, antiacneic sau hidratant se va aplica doar pe pielea spalata corespunzator.

Totusi, spalarea excesiva a pielii poate fi daunatoare ca si situatia in care obiceiul lipseste cu desavarsire. Pielea nu trebuie deposedata de bariera sa naturala de protectie.

Cel mai potrivit moment al zilei in care ar trebui sa va spalati fata este seara, inainte de culcare.

Moduri prin care puteti avea o fata curata

- Nu faceti o obsesie din spalarea pielii - Daca nu va spalati pielea in fiecare zi, nu faceti o greseala majora. Pe de alta parte, nu trebuie sa va culcati fara sa va demachiati. In general, indicat ar fi sa nu va spalati tenul mai mult de doua ori pe zi. In caz contrar, va avea loc o supraproductie de sebum si vor aparea probleme ale pielii.

- Strangeti-va parul - Inainte de a va demachia si spala, eliberati-va fata, strangandu-va parul cu o bentita sau un elastic.

- Spalati-va mainile - Curatati-va bine mainile inainte de a incepe spalarea fetei. In plus, ar fi indicat sa nu utilizati pentru uscarea mainilor sau a fetei prosopul folosit de toti membrii familiei, care a stat agatat in suport timp de mai multe zile. Bacteriile care se pot inmulti in prosopul umed ar putea sa ajunga in tenul dumneavoastra.

- Ingrijiti-va ochii cu atentie - Primul pas, inainte de spalarea fetei este sa eliminati machiajul, mai ales cel al ochilor, pentru ca pielea sa intre in contact cat mai bine cu apa. Pentru indepartarea produselor cosmetice de pe fata, puteti utiliza lotiuni de curatare care au la baza ingrediente naturale.

Cel mai bine ar fi ca pentru ochi sa folositi creme speciale de demachiat. De exemplu, produsele de curatare care contin ulei lasa pielea fetei curata fara sa frecati sau sa agresati pielea delicata a ochilor. Pentru acest proces este suficient sa turnati pe o discheta demachianta usor umezita cu apa, cateva picaturi din produsul cosmetic si sa il aplicati usor, prin miscari circulare blande, in zona ochilor. Asteptati cateva secunde si apoi stergeti machiajul de sus in jos, fara sa apasati. Clatiti-va usor cu apa calduta.

- Folositi demachiantul potrivit - Pentru ten ar trebui sa alegeti un demachiant in functie de tipul dumneavoastra. de piele. Daca pielea dumneavoastra este grasa utilizati o lotiune de curatare gel, iar daca aveti tenul uscat folositi un demachiant cremos. Cu o discheta demachianta usor umezita curatati portiunea din jurul nasului, obrajii si gatul, cu miscari blande. Clatiti bine fata cu apa pentru a indeparta resturile de produse cosmetice.

- Utilizati toner - Dupa o curatare temeinica, pentru a elimina orice resturi de machiaj puteti utiliza un toner. Va poate surprinde ce actiune profunda de curatarea are acesta si cate impuritati vor ramane pe discheta demachianta, chiar dupa ce ati folosit demachiant!

- Spalati-va cu apa calduta - Dupa ce v-ati demachiat pielea cu atentie, folositi apa calduta pentru curatarea pielii si eliminarea reziduurilor. Apa prea calda sau prea rece ar putea sa va irite pielea si ar putea contribui la spargerea capilarelor. In plus, apa la temperaturi extreme poate indeparta bariera naturala sanatoasa de uleiuri, existenta la nivelul pielii, mult prea repede. Utilizati varfurile degetelor si faceti miscari blande si circulare.

- Spalati-va pielea cu blandete - Pentru o curatare a tenului in profunzime cele mai bune instrumente sunt degetele. Cu ajutorul acestora puteti face un masaj usor al fetei, care poate stimula circulatia sanguina locala si poate incuraja drenajul limfatic.

Masajul ar trebui sa dureze aproximativ 15-20 secunde. Spalarea si exfolierea excesiva pot irita pielea sensibila, pot duce la inrosirea acesteia si la formarea sau agravarea problemelor pielii. Pentru spalarea si curatarea fetei puteti folosi si un burete special, moale, care ar trebui sa fie mai putin abraziv ca un exfoliant sau un prosop. Acordati atentie suplimentara clatirii cu apa in zona liniei parului, a maxilarului si a gatului. Pentru clatire puteti folosi apa putin mai rece.

- Hidratati-va fata dupa spalare - Dupa ce v-ati spalat fata, stergeti-o prin tamponare cu un prosop moale si curat pe care il veti folosi doar in acest scop. Este foarte important sa aplicati o crema hidratanta potrivita pentru tenul dumneavoastra. Ideal ar fi ca aceasta crema hidratanta sa aiba un factor de protectie solara de cel putin 15, in timpul iernii si, de peste 30 pe perioada verii.

- Nu folositi sapunuri dure - Indicat ar fi sa nu folositi orice fel de sapun pentru spalarea fetei. De fapt, unii specialisti recomanda cu tarie evitarea sapunului in acest scop. Exista in comert produse speciale cu ajutorul carora se va evita uscarea pielii si nu va fi afectat pH-ul natural al acesteia.

- Nu va grabiti - La fel ca si in cazul spalatului dintilor, daca spalarea fetei dureaza mai putin de un minut inseamna ca nu ati acordat suficienta atentie acestui proces. Spalati-va temeinic, fara sa va grabiti si fara sa excludeti vreo etapa. In acest mod veti reusi sa pastrati sanatatea pielii si starea dumneavoastra de spirit se va imbunatati.

- Transformati curatarea si spalarea fetei in rutina - In functie de anotimp puteti schimba demachiantul sau produsele pentru curatarea si spalarea fetei. Totusi, ar trebui ca acest obicei sa persiste zi de zi, indiferent daca va machiati sau nu si indiferent de temperatura de afara. Indicat ar fi sa va hidratati mai mult fata, pe timp de iarna si sa folositi mai putine produse cosmetice care au la baza substante uleioase, in timpul lunilor calduroase ale anului.


Facilitati de tratament

Clinici si cabinete medicale

Episculpt Beauty Sibiu
Tel: 0757758837
Selimbar, Doamna Stanca 5F

Citeste si despre:

Cum sa va preparati propriile masti de fata cu ingrediente naturale Cum sa scapi rapid de punctele negre Cum trebuie sa te speli corect pe fata. 5 greseli pe care si tu le faci! Cum scapi de acnee folosind remedii naturale Acidul salicilic : cum il utilizezi corect Cele mai eficiente produse pentru pielea sensibila si iritata Hidatidoza osoasa - cum afecteaza oasele si cum o putem trata Alimente care lumineaza tenul Proceduri cosmetice : Alegerea produselor de ingrijire a tenului Proceduri cosmetice: Ingrijirea tenului acneic Ce dezvaluie tenul despre starea de sanatate a unei persoane