Cum trebuie sa te speli corect pe fata. 5 greseli pe care si tu le faci!

Actualizat: 31 Mai 2016
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Sa te speli pe fata pare a fi unul dintre cele mai simple ritualuri de ingrijire zilnica, insa lucrurile nu stau chiar asa. Multi dintre noi comit greseli in fiecare zi.

O piele sanatoasa este, in primul rand, o piele curata. Insa modul in care iti speli fata poate sa afecteze tenul, ceea ce poate sa duca la deshidratare sau la aparitia iritatiilor.

1. Te speli cu apa fierbinte

Una dintre greselile pe care o comit multe persoane este aceea ca se spala pe fata cu apa fierbinte. Este gresit, pentru ca favorizeaza uscarea pielii, cat si aparitia iritatiilor.

Apa foarte calda poate sa duca la deshidratare ori, din contra, la excesul de sebum, in functie de tipul de ten al fiecarei persoane in parte. Cel mai indicat este sa iti speli fata cu apa calduta.

2. Nu te demachiezi

Inainte de a incepe sa te speli pe fata trebuie sa elimini orice urma de machiaj si de rimel. In caz contrar apa nu va putea sa curete in profunzime pielea.

Ca sa te demachiezi corect, intai trebuie sa stergi machiajul ochilor: pui demachiant pe un tampon de bumbac umed, apoi apesi usor pe zona ochilor si astepti cateva secunde, dupa care cureti si pleoapele si genele. Se repeta procedeul pana ajungi sa elimini orice urma de machiaj.

Apoi treci la zona nasului, a obrajilor si a buzelor, pentru a curata cat mai profund tenul. Abia dupa ce ai eliminat toate produsele de machiaj te poti spala pe fata.

Un alt aspect la care trebuie sa ai grija este alegerea demachiantului potrivit. Trebuie sa fie un produs bland cu pielea ta.

Tipul de demachiant depinde de tipul de ten. Astfel, tenul gras tinde sa faca mai bine fata unui gel de curatare, iar daca ai pielea normala, foloseste un demachiant lotiune care face spuma, iar in cazul in care pielea este uscata sau sensibila incearca un demachiant cremos, bland.

Citeste cu atentia eticheta, de fiecare data cand cumperi un produs pentru curatarea fetei.

3. Iti cureti fata in exces

Cei mai multi experti au cazut de acord ca este suficient sa te speli pe fata dimineata si seara. Sebumul se acumuleaza peste noapte si fata se incarca si cu resturi de la crema de noapte, de aceea este esential ca dimineata, dupa trezire, sa te speli.

Este foarte important sa ai tenul curat, abia dupa aceea sa te dai cu crema si cu fond de ten. Un alt sfat important este sa nu aplici pe fata cantitati mari de sapun sau de gel de curatare, ca sa previi uscarea tenului.

4. Exfoliere in exces

Pentru o curatare delicata, dar temeinica, este nevoie si de exfoliere. Insa acest procedeu nu trebuie facut in fiecare zi, caci poate dauna pielii. Exfolierea are rolul de a indeparta celulele moarte. Poti folosi produse de exfoliere din comert sau iti poti face chiar tu exfoliantul, din zat de cafea sau din malai.

Exfolierea se face cu miscari delicate, folosindu-te de varful degetelor. In afara de indepartarea celulelor moarte, exfolierea ajuta si la o buna circulatie a sangelui. Este utila si pentru tenul predispus la acnee, pentru ca iti ofera o curatare in profunzime.

5. Nu utiliza prosopul in exces

O alta greseala pe care trebuie sa o eviti in procedeul de curatare al fetei este utilizarea prosopului in exces. Nu iti freca tenul cu miscari bruste si rapide, caci poti agresa pielea. Trebuie doar sa iti tamponezi fata cu miscari delicate. De asemenea, nu uita ca de fiecare data inainte sa iti cureti fata sa te speli foarte bine pe maini.


Facilitati de tratament

Clinici si cabinete medicale

Episculpt Beauty Sibiu
Tel: 0757758837
Selimbar, Doamna Stanca 5F

Citeste si despre:

Ingrijirea tenului si tratarea acneei Procedee cosmetice: ingrijirea tenului uscat Proceduri cosmetice : Alegerea produselor de ingrijire a tenului Ingrijirea pielii prin metode naturale Obiceiuri de ingrijire prin care va puteti pune in pericol pielea Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. Dieta de primavara pentru infrumusetarea tenului Indrumari pentru curatarea corecta a tenului Mituri despre ingrijirea pielii la barbati Uscarea pielii fetei in cazul nou-nascutilor si al sugarilor: prevenire si tratament Tratamente cosmetice pentru pielea imbatranita