Proceduri cosmetice : Alegerea produselor de ingrijire a tenului

Publicat: 11 Septembrie 2006 | Actualizat: 02 August 2018
Autor: SfatulMedicului

In toate reclamele, in reviste, oriunde te intorci, chiar si pe internet, companiile vand produse de ingrijire a tenului care promit sa atenueze ridurile aparute odata cu inaintarea in varsta promovand aspectul tanar. Toate informatiile pot fi destul de coplesitoare. Daca apare sentimentul de confuzie este necesar sa se urmeze urmatoarele recomandari pentru a intelege tipul produsului de ingrijire a pielii si care este potrivit propriului tip de ten.

Cel mai important lucru de amintit cand se cauta produse cosmetice pentru ingrijirea tenului este de a avea incredere in propria persoana, deoarece nimeni nu cunoaste pielea mai bine decat fiecare individ in parte. Exista o mare varietate de produse de ingrijire ale pielii pe piata si se pierde timp si bani incercand sa se gaseasca solutia optima.

Se recomanda sa se acorde cateva minute de informare inainte de a incepe cautarile pentru produsele corespunzatoare tipului de ten. De retinut ca aceste informatii sunt doar orientative. Se recomanda consultul dermatologului sau al medicului de familie in cazul existentei unor afectiuni cutanate specifice.

Stabilirea tipului de ten inainte de a cumpara produse

Exista cateva lucururi de baza care ar trebui cunoscute inainte de a cumpara orice produs de ingrijire a tenului. Acestea includ:

- tipul de ten: gras, uscat, normal, sensibil sau mixt;
- aspectul pielii – tenul deschis care se arde usor, tenul usor deschis spre mediu care se poate arde, tenul de nuanta medie care se bronzeaza in mod obisnuit sau tenul inchis la culoare care arareori se arde si tenul cu o nuanta foarte inchisa care niciodata nu se arde;
- afectiuni cutanate – se doreste prevenirea si evitarea imbatranirii premature? Sunt prezente afectiuni dermatologice, precum acneea persistenta, alunitele, melasma (afectiune dermatologica care apare la gravide) sau rozaceea? Tenul are porii larg deschisi, este afectat de soare, prezinta riduri sau linii fine care necesita o atentie speciala? Sunt prezente edemele palpebrale sau dedesubtul ochilor care necesita o ingijire speciala?
- obiceiuri personale – fumatul, expunerea intempestiva la soare, consumul zilnic de vitamine si alimentatia echilibrata influenteaza modul de ingrijire al pielii.


Avand aceste informatii, se pot tria in mod intelept produsele de ingrijire ale pielii pentru a gasi unele potrivite tipului de ten. Daca este necesar ajutorul unei persoane avizate, este recomandat sa se ceara sfatul cosmeticienei sau al vanzatorului de produse cosmetice.


Facilitati de tratament

Clinici si cabinete medicale

Centrul Medical Panduri
Tel: 0219901
Bucuresti, Clinica Panduri: Str. Ioan Athanasiu Nr.34 Clinica Arcul De Triumf:...
Centrul Medical Profilaxia
Tel: 0727165206
Timisoara, Str. Drubeta Nr.97

Servicii si oferte medicale

Email
Clinici
recomandate
Servicii
specializate

Senzatie de picioare grele? Senzatie de picioare grele?

In care cartier din Bucuresti iti recuperezi cel mai repede investitia intr-un apartamentIn care cartier din Bucuresti iti recuperezi cel mai repede investitia intr-un apartament

Test de gramatica: Poti obtine punctaj maxim?Test de gramatica: Poti obtine punctaj maxim?

Un copil nu spune ca sufera de anxietate, ci Ma doare burticaUn copil nu spune ca sufera de anxietate, ci Ma doare burtica

Citeste si despre:

Proceduri cosmetice: liftingul facial

Ingrijirea tenului

Obiceiuri sanatoase pentru imunitate crescuta

Rolul tratamentului compresiv in vindecarea ulcerului varicos

Antiinflamator natural pentru raceli si alte afectiuni

Acneea rozacee

Sfaturi practice pentru o epilare reusita