Pojarul nu va putea fi eradicat din Europa, din cauza numarului mare de copii nevaccinati-studiu

Publicat: 08 Ianuarie 2009
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Pojarul nu va putea fi eradicat din Europa inainte de 2010, din cauza numarului inca mare de copii nevaccinati impotriva bolii, potrivit cercetatorilor de la Institutul Serum din Copenhaga, informeaza Reuters.

In 2006-2007, au fost raportate 12.000 de cazuri de pojar in Europa, mai mult de 85% dintre acestea fiind inregistrate in Romania, Germania, Marea Britanie, Elvetia si Italia.

"Pojarul este considerat ca fiind o boala usoara, dar acesta poate cauza complicatii severe, unele chiar fatale", a explicat Mark Muscat, epidemiolog al Institutului Statens Serum din Copenhaga, care a coordonat studiul in 32 de tari.

Potrivit cercetatorilor, rata vaccinarilor in tarile europene variaza de la 95% in Filanda, la 70% in Germania.

Pojarul ucide anual, la nivel mondial, aproape 250.000 de persoane, mai ales copii din tarile sarace. Refuzul parintilor de a-si vaccina copiii impotriva pojarului a condus la o crestere alarmanta a numarului de cazuri in SUA si in anumite parti ale Europei, in ultimii ani.

Autoritatile din domeniul sanatatii subliniaza importanta vaccinului triplu combinat (impotriva pojarului, rubeolei si oreionului), dar anumite grupuri au indus ideea ca vaccinul anti-pojar ar putea provoca autism sau alte probleme de sanatate. Publicitatea negativa facuta vaccinului si lipsa informarii parintilor sunt motivele pentru care numarul vaccinarilor este scazut.

Datele colectate timp de doi ani in tarile Uniunii Europene si in Norvegia, Islanda, Elvetia, Turcia si Croatia, au aratat ca boala a ucis sapte persoane in aceasta perioada.


Citeste si despre:

Cum sa va feriti de germenii din salile de antrenament Vaccinul anti-HPV si cum poate salva el viata viitorilor adulti din Romania Cancerul de col uterin – posibilitati de diagnostic Dieta anticancer - Sfaturi alimentare pentru prevenirea si lupta impotriva cancerului Dismorfofobia peniana (sindromul penisului scurt) Arsurile solare, remedii naturiste #roboterapeut, un aparat de top in orasul medical, care te ajuta sa mergi mai departe, mai usor! Urgenta stomatologica. Semnele care ar trebui sa te trimita imediat la dentist Cancerul de col uterin – posibilitati de diagnostic precoce 5 semne surprinzatoare ale unei inimi bolnave Extenuarea la serviciu. Cum faci fata stresului? Transplantul de celule stem din sangele periferic Ce putem sti despre disautonomie? E timpul sa ii ascultam pe parinti! – Studiu al GSK Romania despre impactul otitei medii asupra copiilor, precum si efectele asupra parintilor Varianta Delta a noului coronavirus la copii. Ce trebuie sa stie parintii?
Cere sfatul medicului ×