Tratamentul Aptivus este eficient, pe termen lung, la copiii infectati cu HIV/SIDA

Publicat: 20 August 2008
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Tratamentul anti-HIV Aptivus este eficient pe termen lung si bine tolerat de copii, conform unor teste ale caror rezultate au fost prezentate in cadrul Conferintei Internationale despre SIDA.

Tratamentul anti-HIV Aptivus (cunoscut si ca tipranavir) este eficient pe termen lung in tratamentele administrate copiilor, conform rezultatelor testelor prezentate de compania producatoare, Boehringer Ingelheim. Rezultatele studiului care a durat doi ani arata ca medicamentul determina raspunsuri virologice si imunologice de durata, dovedindu-se, astfel, un tratament bine tolerat si sigur.

Datele colectate in timpul studiului vizeaza actiunea tipranavir, in asociere cu o doza redusa de ritonavir, in cazul a 78 de copii aflati sub tratament. Cele 100 de saptamani de testare au aratat ca Aptivus este eficient pe termen lung. Mai mult de jumatate dintre copiii mici aflati in perioada de testare au prezentat reactii virologice de lunga durata.

Datele colectate din peste 26 de zone din Europa, Statele Unite si America Latina arata ca tipranavirul, asociat cu ritonavir in tratamentul copiilor si adolescentilor infectati cu HIV, poate produce rezultate virologice si imunologice de durata.

Aptivus a primit autorizatia de punere pe piata din partea Administratiei Americane pentru Alimente si Medicamente, fiind lansat in Statele Unite in iunie 2005. in aprilie 2008, si Agentia Europeana a Medicamentului a acordat aprobarea definitiva pentru acest medicament pe batranul continent.

In Romania, sunt cunoscute peste 15.000 de cazuri de infectari cu HIV/SIDA, insa, potrivit unor estimari, numarul acestora ar fi de doua ori mai mare.
La sfarsitul anului trecut, in evidenta Ministerului Sanatatii erau peste 7.500 de cazuri de pacienti infectati.


Citeste si despre:

Canalul Radicular - Intrebari frecvente referitoare la tratamentul canalului radicular Tratamentul durerii Pastila de a doua zi nu este periculoasa Zambetul este oglinda sufletului Tratamentul artrozei cu acid hialuronic Modalitati de a combate depresia sezoniera Dureri abdominale – cauze si remedii Medicii sau nutritionistii pot acum sa castige un venit pasiv din recomandarile de suplimente Cosuri cadou elegante, cele mai inspirate alegeri din 2024, pentru medici de top Bursita genunchiului Operatia de callosotomie pentru epilepsie Interviu cu Prof. Asoc. Dr. Nicolae Calomfirescu, Presedintele Asociatiei pentru Medicina Sexualitatii din Romania Abuzul de narcotice Dozajul paracetamolului sau acetaminofenului la copii Enterobius vermicularis (oxiurii) Efectele pe termen lung ale dietei Atkins