Studiu: Angajatii gripati ar trebui bagati in carantina cel putin 2 zile

Actualizat: 12 Iulie 2013
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Specialistii au descoperit ca angajatii companiilor care stau acasa in primele doua zile de la debutul gripei reduc cu 40% riscul de a-si imbolnavi colegii de munca. Chiar si o zi de absentare de la locul de munca reduce sansele de contaminare a colegilor cu 25%.

Gripa este una dintre virozele sezoniere care afecteaza milioane de oameni, anual. Principalele locuri si spatii vizate de epidemie sunt colectivitatile, in special scolile si companiile.

Cercetatorii de la Univesitatea din Pittsburgh au descoperit ca reprezentantii companiilor au mai mult de castigat atunci cand isi lasa angajatii care prezinta simptome de gripa sa stea acasa decat atunci cand ii obliga sa vina la munca.

Costurile privind absentarea angajatului bolnav de la locul de munca sunt substantial mai mici decat daca ar merge la munca, moment in care virusul s-ar transmite la aproape jumatate dintre colegi, iar nivelul de productivitate ar scadea considerabil.

In urma unei simulari de epidemie de gripa, cercetatorii au descoperit ca atunci cand un angajat bolnav de gripa sta acasa o zi, sansele de a transmite virusul colegilor este cu 25% mai mici decat atunci cand se prezinta la munca, iar cand perioada de carantina creste la 2 zile, procentul celor care sunt protejati de contaminare ajunge la aproape jumatate.

Mai multe informatii despre gripa gasiti pe Stop Gripa


Citeste si despre:

Cancerul genito-mamar si metode de prevenire a lui (paptestul, colposcopia, histeroscopia, ecografia si mamografia) Probleme ginecologice care ar trebui sa te trimita urgent la medic Insomnia poate indica probleme de anxietate Alimentatia in timpul sarcinii Ingrijirea pielii la barbati Efectele consumului de alcool asupra organismului Sarcina - Luna a III-a Ratele de succes FIV – Efectele varstei asupra fertilitatii Conferinta One Health International Student Conference USAMV Bucuresti 2025 – abordari interdisciplinare pentru provocarile globale in materie de mediu si sanatate 10 greseli care pot impiedica scaderea colesterolului Analize medicale pe care trebuie sa le faci anual Contract colectiv de munca unic la nivel national pe anii 2007-2010 nr. 2895/2006 Analize la inceput de an scolar - de ce este important sa i le faci copilului tau Cum sa iti amenajezi biroul ca sa dai randament maxim la serviciu Alcoolul: de la obisnuinta, la abuz si dependenta Gripa - cum separam mitul de adevar