Eliminarea alunitelor

Publicat: 26 Mai 2009
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Descriere
Indepartarea alunitelor ofera o solutie pentru persoanele care isi doresc sa scape de alunite din diferite parti ale corpului. Aceasta procedura poate avea loc prin diferite metode: o alunita poate fi rasa, indepartata chirurgical sau indepartata cu tratamentul laser.

Durata

Intre 15 minute si 1 ora.

Efecte secundare
Iritarea pielii, grade diferite de cicatrizare.

Recuperare
Nu necesita timp alocat recuperarii.

Riscuri
Posibilitate de infectie, reactie alergica la anestezic sau lezarea nervilor.

Rezultate
Permanente

Tehnica
Tipul de inlaturare a alunitei este stabilit de chirurg si depinde de felul in care aceasta arata. Excizia prin radere este folosita pentru a trata alunitele proeminente; dupa ce pielea este amortita cu ajutorul unui anestezic local, alunita de la suprafata acesteia este inlaturata. Daca alunita este plata sau este suspectat un melanom, este necesara o biopsie. Prin aceasta metoda, medicul inlatura alunita pana in profunzimea acesteia si apoi pielea este suturata. Cu ajutorul laserelor se poate evapora tesutul ce trebuie a fi indepartat si astfel nu mai sunt necesare taieturile si suturile. Firele de par ce cresc din alunite pot fi indepartate numai odata cu intreaga excizie a alunitei.

Starea pacientului
Nu este necesara spitalizarea.

Anestezie
Locala


Citeste si despre:

Modificarea aspectului alunitelor Neglijarea alunitelor suspecte poate duce la cancer Autoevaluarea alunitelor - cand e cazul sa mergi la medic Prevenirea cancerului de piele - autoexaminarea pielii si a alunitelor Eliminarea negilor cu banda adeziva: mit sau realitate? Legatura dintre aparitia alunitelor rosii si afectiunile organelor interne Sindromul postcolecistectomie Rutina de ingrijire a dermatologilor - 5 secrete pe care le poti incerca si tu Cat costa fertilizarea in vitro (FIV)? De ce pretul exact este greu de estimat Cele mai bune bauturi pentru silueta Alunitele: ce sunt si ce trebuie sa stim despre ele? Alunite rupte – ce trebuie sa faci Riscurile expunerii prelungite la soare si cum alegem crema de protectie potrivita Cum sa recunosti alunitele periculoase Alunitele si fotoprotectia 10 modalitati de a preveni cancerul de piele