Anestezic local

Grup de compusi care, la concentratii adecvate in tesutul nervos, blocheaza reversibil conducerea influxului. Se disting anestezice de suprafata si anestezice injectabile.

Anestezice de suprafata - lidocaina se aplica local (sub forma de gel, prin pulverizare etc.) pe piele si pe mucoase, atunci cand sunt necesare examene sau ingrijiri dureroase, ca cele dentare, de exemplu.

Anestezice injectabile
- lidocaina, de asemenea, procaina si bupivacaina sunt injectate local, adesea pe cale subcutana aceste medicamente servesc la efectuarea anesteziilor regionale (de exemplu pentru insensibilizarea membrelor inferioare). lnfiltratia produsului se poate face in jurul unui trunchi nervos sau a unui plex (filete nervoase); cu ocazia unei peridurale, infiltratia se face in jurul meningelor maduvei spinarii, iar in cazul unei rahianestezii, in interiorul acestor meninge.

Citeste si despre:

Anestezia, sedarea si analgezia Anestezia epidurala Anestezia in diverse investigatii: endoscopii, biopsii, laparoscopii sau alte investigatii exploratorii Anestezia – tipuri, riscuri si efecte adverse Neurotomia prin radiofrecventa Priapismul (Disfunctie erectila) Infectiile sanului - mastitele Cancerul colorectal - generalitati Biopsia cutanata: informatii utile Polineuropatia periferica