Augmentarea mandibulei

Publicat: 26 Mai 2009
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Descriere
Aceasta procedura are rolul de a mari si de a crea un echilibru la nivelul fetei unei persoane prin corectarea unei structuri mandibulare deja existente. De la silicon la grasime sau grefarea oaselor, implanturile mandibulare sunt facute fie din substante sintetice, fie din substante naturale. Augmentarea in aceasta zona va completa alte proceduri la nivelul fetei avand in vedere ca redefineste mandibula. Implanturile mandibulare sunt utilizate uneori ca parte a augmentarii pometilor sau poate fi facuta in coompletarea unui mini lifting facial anterior.

Durata
Aproximativ 1-2 ore.

Efecte secundare
Echimoze temporare,umflaturi si amorteala.

Recuperare
Mestecatul este restrictionat si un posibil disconfort in zambire si vorbire pot sa apara in primele cateva saptamani de la operatie. Consultati medicul in legatura cu ingrijirea orala din timpul recuperarii.
Va puteti intoarce la activitatile zilnice: dupa 1 saptamana.
Evitati activitatile fizice intense: recomandat, aproximativ 6-8 saptamani.

Riscuri
Posibilitatea aparitiei unor hematoame, amorteala cauzata de lezarea nervilor, hiperpigmentare si miscarea implanturilor - care pot necesita o noua interventie, asimetrie, pierderea graduala sau ruperea mandibulei si subtierea capsulei de insertie a implantului.

Rezultate
Permanente, in functie de materialul implantat.

Tehnica

Cea mai des intalnita metoda este cea prin care se folosesc inciziile interne si sunt facute direct, in cavitatea bucala, pe fata interna a buzei inferioare. Acest acces convenabil ii permite medicului sa creeze un buzunar pentru introducerea implantului, care ajuta ca cicatricile sa nu fie vizibile. Pentru un contur imbunatatit, implantul este plasat direct pe osul mandibular. Odata ce implantul este fixat in zon a predeterminataa, sunt puse suturi dizolvabile care sunt utilizate pentru a mentine inchise inciziile.

Starea pacientului

Nu este necesara spitalizarea

Anestezie
Generala
Locala cu sedare


Citeste si despre:

Operatia de marire a sanilor sau mamoplastia Balbismul (balbaiala) Tulburarile articulatiei temporo-mandibulare Durerea de cap: 16 cauze posibile Cele mai toxice E-uri alimentare Sfaturi pentru protejarea dintilor permanenti Implanturile fesiere: cate tipuri sunt si ce riscuri implica ele? Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului? De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Tumori mandibulare Apraxia verbala la copii Zambetul sub presiune: Protejeaza dantura de bruxism Ajutorul acordat unei persoane in timpul unei crize epileptice 7 motive pentru care ne trezim obositi Exacerbarile astmului Sindromul Treacher Collins