Corectia nasului (rinoplastia)

Publicat: 31 Ianuarie 2008
Autor: SfatulMedicului

Exista foarte multe motive pentru care este indicata o astfel de interventie chirurgicala: pentru imbunatatirea aspectului, corectarea unui defect de respiratie sau anomaliilor produse de trauma sau defectelor din nastere. Marimea globala a nasului, varful, septul si orificiile nazale, toate pot fi modificate.

In cazul in care se doreste imbunatatirea aspectului nasului, se recomanda ca pacientul sa fie realist in ceea ce priveste rezultatele. Orice tip de astfel de interventie ar trebui sa imbunatateasca linia naturala a fetei si sa accentueze trasaturile proprii. Nu exista notiunea de “nas perfect”.


Procedura: pentru remodelarea nasului, inciziile se efectueaza de-a lungul orificiilor nazale si in cazuri mai complicate de-a lungul bazei nasului. Cartilajul si osul interior vor fi modelate in functie de forma dorita. Chirurgul poate indeparta o mica portiune din os si/sau cartilaj sau poate adauga o grefa de cartilaj.

Deoarece este indepartata numai o mica portiune din cartilaj si/sau din os, structura de ansamblu a nasului se pastreaza, asigurandu-i forma adecvata si un suport structural adecvat in timp.

Efecte adverse frecvente: pot aparea tumefiere si anumite echimoze (vanatai) in jurul ochilor imediat dupa interventia chirurgicala. Acestea se estompeaza incepand cu ziua a treia dupa operatie, dar pot persista pana la doua saptamani.

Complicatii: foarte rar poate aparea sangerare, infectie, dificultati de respiratie, perforatie nazala si dificultati ale mirosului (de obicei temporare datorita tumefierii). In anumite cazuri, exista rezultate nesatisfacatoare ce necesita chirurgie aditionala.

Recuperare: se va monta o atela nazala in prima saptamana dupa interventia chirurgicala. Tumefierea va disparea in timpul primei luni de la operatie, va persista o usoara tumefiere pana la sase luni de la interventia chirurgicala. Forma finala a nasului va fi vizibila dupa vindecarea completa a operatiei.
Se vor evita eforturile fizice timp de trei pana la patru luni de la interventia chirurgicala. Pacientul isi poate relua activitatile normale in doua pana la trei saptamani, fara a ramane semne ale interventiei chirurgicale.

Rezultate: acestea sunt permanente, desi nu previn efectele imbatranirii. De asemenea, traumatismele sau fracturile locale ulterioare vor necesita interventie chirurgicala suplimentara, care devine din ce in ce mai dificila cu fiecare interventie.


Facilitati de tratament

Clinici si cabinete medicale

CBS Medcom Hospital
Tel: 0721936835
Timisoara, Strada Popa Sapca Nr.12

Medici

Dr. Chioibaș Raul
Estetica - CBS Medcom Hospital
Timisoara, 0721936835
Email
Clinici
recomandate
Medici
recomandati

Citeste si despre:

Proceduri cosmetice: operatia nasului (rinoplastia) Rinoplastia pentru adolescenti Deviatia de sept De ce transpiri mult? Suferi de alergii? Iata cateva antihistaminice naturale Te confrunti cu menstruatie anormala? Cat e normal sa intarzie ciclul? Chirurgia estetica si procedurile cosmetice Deviatia de sept 7 mituri despre chirurgia estetica