Beneficiile somnului de frumusete

Actualizat: 05 Februarie 2013
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Generalitati


Probabil ca ati auzit deja despre impactul pe care il are somnul de frumusete asupra sanatatii si frumusetii dumneavoastra. Somnul de frumusete aduce multiple beneficii organismului, unele dintre ele destul de evidente.

Somnul este perioada in care toate sistemele corpului se refac, celulele pielii se inmultesc si le inlocuiesc pe cele vechi si organele importante se vindeca mult mai rapid.

Privarea de somn creste nivelul de stres, inflamatia din organism duce la imbatranire, dar si la aparitia a diverse boli.

Efectele pozitive ale somnului de frumusete

- Vindecare rapida a pielii - In timpul orelor de somn are loc o accelerare a vindecarii leziunilor pielii. De aceea, atunci cand va treziti din somn pielea dumneavoastra este roz si are un aspect intinerit. In plus, in timpul somnului are loc repararea tesuturilor pielii, iar parul si unghiile vor creste mai repede, ca urmare a cresterii nivelului de hormoni de crestere.

- Mai putine puncte negre - Lipsa de somn duce la stres, unul dintre factorii declansatori ai punctelor negre, chiar si la adulti.

- Ochi luminosi - Doriti ca ochii dumneavoastra sa straluceasca? Nu lasati cearcanele sa se accentueze. Odihna suficienta poate ajuta la estomparea acestora si cresterea luminozitatii ochilor.

- Piele mai frumoasa - Unele ingrediente din compozitia produselor de ingrijire a pielii, cum ar fi vitamina C si hidrochinona, sunt mai eficiente atunci cand sunt utilizate pe timp de noapte, in timpul somnului. Folositi noaptea creme de ingrijire speciale care contin antioxidanti si retinoizi. Tenul dumneavoastra va deveni mai luminos si va radia.

- Tonifierea si incetinirea imbatranirii pielii - In urma unei nopti albe, pielea dumneavoastra va fi mai palida. Somnul stimuleaza circulatia sanguina de la nivelul pielii. In plus, in timpul somnului are loc o crestere a numarului celulelor pielii si inlocuirea celor vechi. Pentru ca pielea sa fie sanataoasa si ridurile sa se estompeze, celulele pielii trebuie sa fie reparate in mod constant. In plus, masa musculara se construieste in timpul somnului.

- Stare generala mai buna de sanatate - Cercetatorii au constatat ca oamenii care se odihnesc minim 8 ore pe timpul noptii sunt mai sanatosi, mai putin obositi si mai atractivi. Lipsa somnului poate compromite functia sistemului imunitar si mareste sensibilitatea la virusuri.

In plus, o persoana care nu se odihneste suficient in mod constant este mai predispusa la aparitia bolilor cardiovasculare, diabetului de tip 2, la hipertensiune arteriala si depresie.

- Cresterea elasticitatii pielii - In timpul somnului creste productia de colagen care ajuta la mentinerea umiditatii adecvate a pielii. Atunci cand pielea este deshidratata este mai putin supla si este uscata.

- Relaxarea organismului - Somnul ajuta la restabilirea functiei cognitive si emotionale. Orice persoana are nevoie de un somn de calitate pentru a fi odihnita, relaxata si echilibrata. Atunci cand o persoana doarme, nivelurile de cortizol scad.

- Imbunatatirea metabolismului - S-a demonstrat in urma studiilor, ca somnul influenteaza metabolismul in mod pozitiv. In timpul somnului are loc o absorbtie mult mai corecta de minerale si nutrienti catre celule.


Citeste si despre:

Adevarul despre somnul de frumusete Beneficii si contraindicatii ale sunatoarei 10 beneficii surprinzatoare ale sexului Beneficiile uleiului de ricin Care este cea mai sanatoasa pozitie de somn? Beneficiile pentru sanatate ale consumului de castraveti Sfaturi legate de machiaj si frumusete pe timp de vara Caravana Sanatatii dm, prezenta in 12 orase. Circa 1.200 de participanti au beneficiat de informatii si solutii pentru o viata echilibrata De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Cum sa-ti pastrezi sanatatea pe timp de iarna 8 sfaturi pentru o vara sanatoasa Dieta cu mere Detoxifierea pentru infrumusetarea pielii Ingrediente secrete pentru o piele frumoasa 11 pasi de ingrijire pentru o piele perfecta Mituri despre frumusete