Moartea unui copil de 3 ani in urma unei operatii de amigdale, anchetata la Spitalul Judetean de Urg

Publicat: 03 Februarie 2009
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Conducerea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Tg. Mures a anuntat, luni, ca a dispus constituirea unei comisii care va efectua verificari interne in cazul copilului in varsta de trei ani, care a murit dupa ce a fost supus unei interventii chirurgicale la Clinica ORL.

“Conducerea SCJU Targu Mures nu a fost sesizata in mod oficial cu privire la acest caz de catre apartinatorii pacientului decedat. Acestia au depus o plangere la Colegiul Medicilor Mures, unde este in derulare o ancheta. Ca urmare a plangerii depuse la Colegiul Medicilor, SCJU Tg. Mures s-a autosesizat si a inceput procedurile pentru verificari interne”, se arata intr-un comunicat de presa.

Conducerea SCJU sustine ca va face publice aspectele relevate in urma verificarilor pe care membrii comisiei le vor incepe astazi, 2 februarie.

Si Colegiul Medicilor Mures urmeaza sa se pronunte in acest caz. Parintii baiatului de 3 ani care a murit in spital dupa o interventie de amigdalectomie au sesizat Colegiul Medicilor. La o zi dupa operatia de scoatere a amigdalelor si a polipilor nazali, efectuata la Clinica ORL a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Mures, starea copilului s-a inrautatit. Parintii, care l-au luat acasa la 24 de ore dupa interventie, l-au dus la Clinica de Pediatrie. Potrivit plangerii depusa la Colegiul Medicilor, pediatrii i-au linistit si le-au explicat ca starea baiatului este “normala dupa o astfel de interventie”. Parintii sustin, in plangerea facuta, ca baietelul “era foarte slab, nu avea absolut nicio putere, nu mai putea sa ridice mainile si era tot timpul somnoros".

Potrivit medicilor legisti care i-au facut autopsia moartea a survenit din cauza unei insuficiente respiratorii provocata de o hemoragie. “Acolo a ramas un fragment de tesut care a cauzat un proces inflamator, cum s-a confirmat prin histopatologie. Hemoragia a aparut dintr-un vas care a fost in teritoriul respectiv, unde s-a intervenit”, a declarat Hecser Laszlo, seful LML Mures.

Conducerea spitalului a declarat, prin purtatorul de cuvant, Dragos Bardosi, ca nu se poate pronunta inainte ca situatia sa fie analizata de Colegiul Medicilor. Medicul care a facut interventia a explicat toate procedurile intr-un raport.
Plangerea a fost depusa la Colegiul Medicilor la inceputul lunii ianuarie. Prof.dr. Sanda Copotoiu, purtatorul de cuvant al institutiei. apreciaza ca investigatia medicala ar putea dura o luna.


Citeste si despre:

Reactia traumatica in urma unei victimizari Metode pentru cresterea unui copil sanatos Te poti infecta in urma unei intepaturi/taieturi? Terapia adjuvanta in cancer Spermograma: utilizari, procedura si rezultate Jucariile sexuale Cum sa facem fata unei suferinte? 3 lucruri pe care trebuie sa le stii despre tratamentul endometriozei Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului? Decesul fetal tardiv (Bebelusul nascut mort) Contuzia abdominala - semne si efecte Maltratarea - agresarea fizica si psihica a copilului Te-ai hotarat sa ai un copil? Stii ce trebuie facut inainte? Pierderea unei sarcini si moartea neonatala Evaluarea auzului la copil EMC - medici de familie in Programul de diabet