Gris cu lapte si scortisoara

Actualizat: 09 Decembrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Grisul cu lapte si scortisoara este un desert aromat, potrivit pentru zilele friguroase de iarna, de care se pot bucura si persoanele care se lupta cu gastrita, tocmai pentru ca nu le influenteaza in nici un fel simptomele.

In plus, grisul actioneaza ca un pansament stomacal.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Puneti laptele la fiert alaturi de zaharul vanilat si adaugati grisul treptat, amestecand constant cu un tel pentru a impiedica formarea cocoloaselor.
  2. Dupa ce l-ati lasat sa fiarba 15 - 20 min la foc mic, adaugati zaharul si mai fierbeti desertul timp de 10 minute.
  3. Pentru o prezentare mai speciala, adaugati grisul in boluri mici, presarati scortisoara si putina miere deasupra si lasati-l la racit inca 15 - 20 min.

Citeste si despre:

Patru reguli de respectat cand prepari masa copiilor Nutrientii din diferite tipuri de lapte Laptele de soia Laptele de vaca in alimentatia sugarului si copilului mic Dieta cu miere si scortisoara Scortisoara Ce nu stiati despre lapte Ce inseamna, de fapt, un produs cosmetic NATURAL? Top 5 lucruri esentiale pe care sigur nu le stiai despre Omega-3 Beneficiile consumului de lapte la copii Lucruri pe care nu le stiai despre lapte Cat de sanatoasa este cafeaua cu lapte? Ingrijirea dentitiei de lapte Ai intoleranta la lactoza? Afla ce produse din lapte poti manca Gastrita cronica la copii. Cauze, simptome si tratament Esentialul despre gastrita
Cere sfatul medicului ×