Gris cu lapte si scortisoara
Actualizat: 09 Decembrie 2014
Salveaza articol
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Grisul cu lapte si scortisoara este un desert aromat, potrivit pentru zilele friguroase de iarna, de care se pot bucura si persoanele care se lupta cu gastrita, tocmai pentru ca nu le influenteaza in nici un fel simptomele.
In plus, grisul actioneaza ca un pansament stomacal.
Ingrediente
- 1 litru de lapte de vaci slab
- 1 ceasca de gris
- 4 lingurita de zahar
- 3 plicuri de zahar vanilat
- 2 lingurite de miere
- 12 lingurita de scortisoara macinata
Mod de preparare
- Puneti laptele la fiert alaturi de zaharul vanilat si adaugati grisul treptat, amestecand constant cu un tel pentru a impiedica formarea cocoloaselor.
- Dupa ce l-ati lasat sa fiarba 15 - 20 min la foc mic, adaugati zaharul si mai fierbeti desertul timp de 10 minute.
- Pentru o prezentare mai speciala, adaugati grisul in boluri mici, presarati scortisoara si putina miere deasupra si lasati-l la racit inca 15 - 20 min.