Greseli pe care le faci dimineata si care iti afecteaza sanatatea

Actualizat: 19 Decembrie 2017
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Generalitati


Te simti obosita in fiecare dimineata si simti ca nu reusesti sa te odihnesti deloc, desi ai dormit opt ore, asa cum este recomandat? In acest caz, este foarte posibil ca anumite obiceiuri pe care le ai si pe care le practici in mod regulat dimineata sa-ti dauneze sanatatii.

Principalele greseli pe care le faci dimineata

Te ridici brusc din pat. Incearca sa te ridici cat mai usor din pat dimineata, deoarece trezirea brusca poate afecta muschii spatelui, dupa ce acestia au fost inactivi o noapte intreaga.

In plus, daca te ridici repede din pat, sangele se raspandeste rapid in corp si pot aparea senzatiile de ameteala. Este indicat sa te ridici usor din pat.

Stand in picioare, ridica-ti genunchii la piept unul cate unul, apoi simultan. Acest exercitiu va ajuta la incalzirea muschilor si la raspandirea lenta a sangelui in tot corpul.

Bei cafea in loc de apa. Dupa orele de somn, organismul este complet deshidratat si de aceea este foarte important sa bei apa imediat ce te-ai trezit, nu cafea. Hidratarea ajuta la imbunatatirea functiilor organelor si a intregului corp.

De aceea, este indicat sa bei un pahar cu apa la temperatura camerei, in care sa storci cateva picaturi de lamaie. Astfel, toxinele din corp vor fi eliminate.

Sari peste micul dejun. In acest mod cresti riscul de aparitie al unor probleme de sanatate. Mai mult, nu mananci proteine la micul dejun, care te-ar ajuta sa-ti mentii masa musculara.

Faci dus cu apa fierbinte la prima ora a diminetii. Dimineata, ca sa fii activ, ai nevoie de energie, de aceea ideal ar fi sa faci un dus cu apa calda, dar la final sa te clatesti cu apa rece.

Apa rece directionata spre zona gambelor previne umflarea lor si senzatia de greutate din picioare, oferindu-ti energie si putere pentru a face fata unei noi zile de munca.

Nu iti faci timp si pentru relaxare. Este foarte important sa nu fii stresat de la prima ora a diminetii. Asa ca, in loc sa iti verifici telefonul sau agenda cu sarcinile pe care le ai de facut, mai bine fa-ti timp pentru tine.

Trezeste-te, bea un pahar cu apa, mananca in liniste micul dejun, fa un dus, bea o ceasca de cafea, zambeste si ulterior concentreaza-te asupra zilei care a inceput cu toate activitatile ei.

Stai dimineata cu jaluzelele sau cu draperiile trase. Acest lucru nu va face decat sa-ti prelungeasca starea de somnolenta.

Pentru a incepe ziua cu o stare de spirit pozitiva si pentru a-ti seta ceasul biologic, ai nevoie de lumina naturala.

Nu faci suficienta miscare. Dimineata, daca timpul iti permite, este foarte bine sa te incarci cu energie pozitiva prin practicarea unor exercitii fizice sau facand o plimbare in aer liber.

Sunt studii care demonstreaza ca o plimbare de cateva minute in aer liber, dimineata, contribuie la imbunatatirea starii de spirit.


Citeste si despre:

Tu stii sa te speli corect pe dinti? Reguli esentiale pentru o igiena orala sanatoasa Importanta micului-dejun pentru copilul tau 4 alternative inteligente pentru micul dejun 27 de idei pentru un mic dejun gustos si sanatos Pierderea in greutate: importanta servirii micului-dejun Alegerile de la micul-dejun si scaderea in greutate De ce este micul dejun atat de important pentru sanatate si silueta Caravana Sanatatii dm, prezenta in 12 orase. Circa 1.200 de participanti au beneficiat de informatii si solutii pentru o viata echilibrata De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Idei de mic dejun pentru persoanele care nu pot manca dimineata Ce sa consumati la micul dejun pentru intarirea imunitatii organismului 10 idei de mic dejun care sfideaza senzatia de foame De ce este micul dejun cea mai importanta masa a zilei Ce poti sa prepari pentru micul dejun rapid si sanatos Cele mai bune alimente pentru micul-dejun Idei pentru un mic-dejun sanatos si consistent