Societatea de Stomatologie Estetica din Romania lanseaza proiectul DENT

Actualizat: 12 Noiembrie 2010
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

DENT - Dinamism, Eficienta si Noi Tehnologii in medicina dentara

Societatea de Stomatologie Estetica din Romania lanseaza proiectul DENT, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 “Investeste in oameni”. Proiectul se desfasoara in perioada octombrie 2010 - octombrie 2013 si isi propune cresterea adaptabilitatii si competitivitatii medicilor dentisti, prin participarea lor la cursuri de formare profesionala.

“Medicii vor acumula astfel noi cunostinte, vor dezvolta abilitati si aptitudini care sa le imbunatateasca performantele individuale, vor invata noi tehnologii si forme flexibile de organizare a munciispune prof. univ. dr. Constantin Varlan, Presedintele Societatii de Stomatologie Estetica din Romania.

Cursurile de perfectionare si specializare vor cuprinde teme de: profilaxie dentara, ortodontie, chirurgie maxilo-faciala, estetica dentara, dar si module privind protectia mediului, egalitatea de gen, egalitatea de sanse si respectarea diversitatii. Prin acest program, 1500 de medici dentisti vor participa la sesiunile de lucru si congrese ce vor aborda teme de specialitate, dar si teme privind sanatatea si securitatea la locul de munca.

600 de medici vor beneficia de cursuri gratuite de formare profesionala, in scopul cresterii calitatii si productivitatii muncii si atingerii unor standarde europene, iar 60 de specialisti vor lua parte la schimburi de experienta in strainatate. Programul DENT prevede organizarea de sesiuni de lucru si cursuri, cu tematici diverse, la care vor participa specialisti din domeniul medicinei dentare precum si organizarea a trei congrese nationale la care vor participa medicii dentisti, specialisti din tara si din strainatate. In cadrul acestui proiect vor fi realizate si distribuite 10.000 de manuale si 30.000 de ghiduri pentru medicii stomatologi.

Programul DENT isi mai propune crearea, modernizarea si echiparea unui centru national de perfectionare si specializare a medicilor dentisti. Fondul Social European (FSE) este instrumentul principal prin care Uniunea Europeana finanteaza obiectivele strategice ale politicii de ocupare. Pentru 50 de ani, FSE a investit in programe dedicate cresterii gradului de ocupare in statele membre UE. Pentru perioada de programare 2007- 2013, scopul interventiilor FSE este de a sustine statele membre sa anticipeze si sa administreze eficient schimbarile economice si sociale.


Citeste si despre:

Piata farmaceutica din Romania in continua evolutie Vaccinul anti-HPV si cum poate salva el viata viitorilor adulti din Romania Exercitarea profesiei de asistent medical generalist, a profesiei de moasa si a profesiei de asistent medical, precum si organizarea si functionarea Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania Interviu cu Prof. Asoc. Dr. Nicolae Calomfirescu, Presedintele Asociatiei pentru Medicina Sexualitatii din Romania Bolile cardiovasculare, responsabile de 60% din decesele din Romania. Medicii MedLife explica ce investigatii sunt recomandate pentru sanatatea inimii Albirea dentara – intre mit si realitate Implantologia-posibilitatea unei a III-a dentitii De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. PROIECT HOTARARE pentru aprobarea Contractului-cadru 2009 Contract cadru 2009 Care este varsta optima pentru a avea un copil? Reconstructia zambetului: fatetele dentare din portelan Nomenclatorul de specialitati medicale, medico-dentare si farmaceutice pentru reteaua de asistenta medicala (2008) Nomenclatorul de specialitati medicale, medico-dentare si farmaceutice pentru reteaua de asistenta medicala Top 5 probleme dentare