Simpozionul Medical Synevo 2007

Publicat: 16 Noiembrie 2007
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Vineri 9 noiembrie a.c. s-a desfasurat in Bucuresti, la Hotel Novotel, sala Paris, Simpozionului Medical Synevo, eveniment la care au participat peste 300 de medici de familie si specialisti din reteaua publica de sanatate Bucuresti, reteaua nationala de cabinete partenere, evenimentul fiind integrat in Programul de Educatie Medicala Continua.

Programul a inclus in prima parte lucrari de microbiologie bazate in special pe cazuistica laboratoarelor Synevo. Sectiunea a fost condusa de Prof. Dr. Marian Negut. A urmat sectiunea de gastroenterologie cu prezentarile unor specialisti in domeniu: Prof. Dr Mihai Voiculescu –”Importanta aminotransferazelor in diagnosticul bolilor hepatice” si Dr. Liliana Preotescu – “Markeri neinvazivi ai fibrozei hepatice”.

Patologia cardiovasculara, raspunzatoare pentru majoritatea deceselor din Romania a fost tratata in lucrarile sustinute de Dr. Andrei Carp si Conf. Dr. Adriana Iliesiu – “Corlentor, perspective in tratamentul patologiei cardiovasculare ischemice”.

Au urmat lucrari de interes general, de la “Rolul testelor de laborator in diagnosticul bolilor reumatismale” - Dr. Coziana Ciurtin, la “Anafilaxia: principii diagnostice si terapeutice” – Dr Roxana Bumbacea, “Infectiile urinare la copii – modalitati de diagnostic si tratament” - Dr. Gabriela Ion.

Echipa Synevo a prezentat in premiera cateva lucrari vizand noile investigatii de laborator incluse in oferta sa precum: testele de trombofilie – Dr. Cristina Mambet, “Markeri serologici in boala celiaca” – Dr. Brandusa Copacianu, “Diagnosticul de laborator al bolii Wilson” – Dr. Liliana Lup, “Actualitati in diagnosticul toxoplasmozei la gravide” – Dr Mihaela Popescu. De asemenea, “Impactul infectiei HPV genitale asupra cancerului de col uterin” a fost subiectul abordat de Dr. Marius Calomfirescu in lucrarea sa.

Invitatul din Canada, Dr Trefor Higgins - Master of Clinical Chemistry, Dynacare Laboratories, ne-a vorbit despre hemoglobinopatii, acestea fiind cele mai frecvente afectiuni cu transmitere genetica din lume.

Synevo este cel mai mare prestator privat de servicii medicale de laborator din Romania avand o retea de 10 laboratoare (din care 6 sunt in spitale si 5 sunt acreditate ISO 17025) in Bucuresti si judetele Cluj, Constanta, Iasi, Satu Mare, Suceava si Timis.


Citeste si despre:

Teste de laborator utile in monitorizarea diabetului zaharat Predispozitia ereditara pentru evenimente trombotice Organizarea sistemului de educatie medicala continua pentru medicii dentisti Procedura de acordare cu titlu gratuit a echipamentelor de calcul necesare functionarii cabinetelor medicilor de familie Educatia medicala continua Testele genetice intra in practica medicala Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului? De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Program national de asistenta medicala, psihologica si sociala a consumatorilor de droguri - 2009-2012 Organizarea sistemului national de asistenta medicala de urgenta si de prim ajutor calificat Vanzarea cabinetelor medicale Nomenclatorul de specialitati medicale, medico-dentare si farmaceutice pentru reteaua de asistenta medicala (2008) Nomenclatorul de specialitati medicale, medico-dentare si farmaceutice pentru reteaua de asistenta medicala Ghid medical de abandonare a fumatului Eliberarea scutirilor medicale de la orele de educatie fizica si sport pentru elevi si studenti