Salariul de baza al unui medic rezident debutant va fi de minimum 1.125 de lei, din ianuarie

Publicat: 17 Noiembrie 2008
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Un medic rezident anul I, cu un salariu de baza de 900 de lei in prezent, ar urma sa castige, de la 1 ianuarie 2009, cel putin 1.125 de lei pe luna, potrivit clauzelor din acordul semnat de Ministerul Sanatatii si Federatia Sindicala Sanitas.

"Cu certitudine, la salariul de baza se vor adauga sporuri de preventie de 15% si o marire salariala de cel putin 10%. Practic, orice medic din sistem va avea o marire totala de cel putin 25%", a precizat, pentru NewsIn, liderul Sanitas, Marius Petcu.

Pe langa marirea de cel putin 25 de procente, un medic rezident debutant va primi, anual, trei prime de stabilitate, fiecare echivalenta cu un salariu de baza. "De asemenea, se va adauga prima de vacanta, care este tot echivalentul salariului de baza", a mai spus Petcu.

Federatia Sanitas si Ministerul Sanatatii au semnat, vineri, la sediul ministerului, acordul privind cresterea salariilor in sistemul sanitar cu pana la 25%, in 2009, potrivit unui act normativ care va definitivat pana la 15 decembrie.

Lefurile din Sanatate vor creste diferentiat, astfel incat de cele mai importante majorari sa beneficieze angajatii cu salarii mici. Majorarea cu pana la 25 de procente se va aplica la salariul de baza. Potrivit acordului, in afara de aceasta crestere, vor fi majorate, tot din ianuarie 2009, si sporurile de preventie, de la 11 la 15%, iar angajatii din sistem vor beneficia de trei prime anuale de stabilitate, in loc de doua, cat primesc in prezent.


Citeste si despre:

Lista cu medicamentele de care beneficiaza asiguratii, cu sau fara contributie personala, pe baza de prescriptie medicala, in sistemul de asigurari sociale de sanatate Ordonanta privind organizarea si finantarea rezidentiatului Mastectomia profilactica Protocol de practica in boala Gaucher Protocol de practica in artropatia psoriazica Raceala necomplicata: administram sau nu antibiotice? Protocol de practica in poliartrita reumatoida #roboterapeut, un aparat de top in orasul medical, care te ajuta sa mergi mai departe, mai usor! Urgenta stomatologica. Semnele care ar trebui sa te trimita imediat la dentist Legea farmaciei Bolile cardiopulmonare Stabilirea preturilor produselor medicamentoase de uz uman de care beneficiaza asiguratii, cu sau fara contributie personala Combinatii periculoase de medicamente Protocol de practica in artrita idiopatica juvenila Sfaturi pentru reducerea riscului de atac de cord si accident vascular cerebral Principalele simptome ale afectiunilor urinare feminine
Cere sfatul medicului ×