Peste 80 de directori si directori adjuncti ai directiilor de sanatate publica vor fi demisi

Publicat: 27 Aprilie 2009
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Peste 80 de directori executivi si directori executivi adjuncti ai directiilor de sanatate publica din tara urmeaza sa fie demisi, iar functiile acestora sa fie desfiintate si inlocuite cu cele de directori, respectiv directori coordonatori adjuncti, conform reprezentantilor Ministerului Sanatatii.

Noile posturile vor fi ocupate prin concurs de evaluare a cunostintelor si abilitatilor manageriale, iar persoanele care vor ocupa noile functii vor avea statut de personal contractual si nu functionar public, cum era pana acum.

Directiile de sanatate publica au fost reorganizate, in luna februarie, si vor fi transferate consiliilor locale, in cadrul procesului de descentralizare al Ministerului Sanatatii.

"Am regandit directiile de sanatate, astfel incat acestea sa fie structuri complet noi, cu atributii adaptate la cerintele actuale. in felul acesta, am pregatit deja premisele descentralizarii, pe care am de gand sa o realizez pana la sfarsitul acestui an. in noua structura, DSP (Directia de Sanatate Publica, n.r.) va fi transferata consiliilor judetene", a declarat ministrul Sanatatii, Ion Bazac.

Toti sefii serviciilor deconcentrate primesc in cursul de joi si vineri decizii de demitere, iar in urmatoarele 30 de zile intra in vigoare preavizul impus de Codul Muncii pentru functiile de conducere, interval in care se vor desfasura si concursurile pentru desemnarea noilor sefi.

Functiile care confera calitatea de conducator al serviciilor publice deconcentrate se desfiinteaza in termen de 32 de zile de la data intrarii in vigoare a Ordonantei de Urgenta adoptate miercuri, 22 aprilie, de Guvern, potrivit textului actului normativ obtinut de NewsIn.

"Functiile publice, functiile publice specifice, precum si posturile incadrate in regim contractual, care confera calitatea de conducator al serviciilor publice deconcentrate ale ministerelor si ale celorlalte organe ale administratiei publice centrale din unitatile administrativ-teritoriale (...) se desfiinteaza in termen de 32 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei OUG", se arata in textul actului normativ. Aceeasi prevedere se aplica si pentru adjunctii conducatorilor serviciilor deconcentrate.

La expirarea termenului de 32 de zile, serviciile publice deconcentrate ale ministerelor si ale celorlalte organe ale administratiei publice centrale din unitatile administrativ-teritoriale vor fi conduse de un director coordonator, ajutat de unul sau mai multi adjuncti. Acestia sunt numiti prin act administrativ al ordonatorului principal de credite in subordinea, coordonarea sau sub autoritatea caruia functioneaza serviciul.


Citeste si despre:

Ulei de peste Spaghetele - informatii nutritionale Obezitatea Obezitatea la copii - cand este considerat obez un copil? Organizarea si efectuarea garzilor in unitatile publice din sectorul sanitar Rabia - turbarea Supravegherea si controlul infectiilor nosocomiale in unitatile sanitare Enterolactis Duo: Partenerul Ideal pentru un tranzit Intestinal regulat Ce este testosteronul si care sunt rolurile acestuia in organism? Vanzarea cabinetelor medicale Organizarea si functionarea Centrului National de Sanatate Mintala Gripa Aviara Educatia medicala continua Alerta in bolile transmisibile - OMS 883 Securitate si sanatate in munca: expunerea la zgomot Cum putem preveni infectarea cu virusul H1N1 - gripa porcina?