Personalul medical va beneficia de sporuri fixe si de alimente, in timpul programului de lucru

Publicat: 13 August 2008
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Ministerul Sanatatii Publice (MSP) a decis suplimentarea alimentatiei personalului medical, incepand cu luna august , in urma negocierilor purtate cu sindicatele din sistemul sanitar, privind continutului Contractului colectiv de munca la nivel de ramura sanitara.

"S-au purtat discutii privind imbunatatirea conditiilor de munca pentru personalul medical si s-a decis suplimentarea alimentatiei acestuia, urmand sa primeasca lapte, sucuri, apa si fructe", a precizat, pentru NewsIn, secretarul de stat in cadrul Ministerului Sanatatii, Zoltan Szekely.

La intalnirea dintre reprezentantii ministerului si cei ai sindicatelor s-a mai convenit revizuirea continutul Regulamentului de acordare a sporurilor la salariile de baza, pentru personalul din sistemul sanitar, ca urmare a negocierilor Contractului colectiv de munca. Astfel, pana la data de 15.08.008, regulamentul va fi publicat in Monitorul Oficial, urmand ca, pana la sfarsitul lunii, sa fie semnat Contractul colectiv de munca.

"Purtam discutii pentru a stabili nivele fixe de sporuri pentru fiecare categorie de anagjati din sanatate, astfel incat cei care lucreaza in salile de operatii sau cei care fac disectie si sunt, astfel, expusi la riscuri sa aiba sporuri mai mari", a adaugat Szekely.

Secretarul de stat a mai precizat ca, pana acum, sporurile personalului medical erau variabile si puteau ajunge pana la 25 la suta din salariul de baza, iar stabilirea unor sporuri fixe va fi in avantajul celor expusi la riscuri majore.


Citeste si despre:

Ce afectiuni medicale pot beneficia de kinetoterapie? Top 10 urgente medicale si tratamentul lor Programul de reabilitare cardiaca Tetralogia Fallot Infectii nozocomiale - infectii dobandite in cursul spitalizarii Care sunt cauzele durerilor de picioare? Riscurile intepaturii accidentale cu ace sau obiecte folosite Cum alegi un laborator medical bun: 3 factori importanti Aparate auditive moderne si tehnologie de ultima generatie Mastectomia profilactica Dieta BRAT: recuperarea in urma tulburarilor gastrointestinale Tulburarea de personalitate narcisica Tulburarea de personalitate schizotipala Exercitarea profesiei de asistent medical generalist, a profesiei de moasa si a profesiei de asistent medical, precum si organizarea si functionarea Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania Continuarea activitatii medicale peste varsta legala de pensionare Gustarile luate in timpul programului de lucru influenteaza negativ efectele dietelor
Cere sfatul medicului ×