Ofiterul Octavian Viorel Mihai a murit inainte de a ajunge la spital, din cauza unei hemoragii

Publicat: 24 Februarie 2009
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Maiorul Octavian-Viorel Mihai ranit, luni, in urma unei explozii intr-unul din laboratoarele Centrului de cercetare stiintifica pentru aparare din Bucuresti, a ajuns mort la spitalul de urgenta Bagdasar-Arseni, din cauza leziunilor multiple si hemoragiilor masive, potrivit medicilor.

Aflat in stare deosebit de grava, cu numeroase leziuni, printre care cea mai importanta si cea care a cauzat moartea fiind leziunea la artera femurala, dar si arsuri de gradul 2-3, pacientul nu a mai putut fi resuscitat.

Ofiterului i s-a acordat primul ajutor de catre medicul unitatii si apoi a fost transportat de urgenta la Spitalul Clinic de Urgenta "Bagdasar-Arseni" din Bucuresti pentru asistenta medicala specializata. Pacientul nu a putut fi resuscitat, in ciuda incercarilor medicilor.

Ofiterul avea 37 de ani si era angajat al centrului din anul 2004. indeplinea functia de sef sectie Fumizare-Mascare-Mijloace Explozive si Incendiare si avea calitatea/abilitatea de a efectua operatiuni cu pulberi si explozivi.

Maiorul Mihai a absolvit Academia Tehnica Militara in 1993, specializarea explozivi, pulberi si combustibili speciali.

In cadrul Agentiei de cercetare pentru tehnica si tehnologii militare, care subordoneaza acest centru, nu s-au mai petrecut de-a lungul timpului astfel de incidente, potrivit Ministerului Apararii Nationale.

Imprejurarile producerii evenimentului sunt cercetate de o comisie condusa de seful de stat major al unitatii.


Citeste si despre:

Primul ajutor in caz de atac de cord sau infarct miocardic Ghid pentru utilizarea medicamentelor eliberate fara prescriptie medicala Anevrismul aortei abdominale, Dr. Bogdan Vintila, medic primar chirurgie vasculara Infarctul miocardic si angina instabila Ce trebuie sa stie orice parinte despre corpii straini auriculari Top 10 urgente medicale si tratamentul lor Sarcina dupa varsta de 35 de ani #roboterapeut, un aparat de top in orasul medical, care te ajuta sa mergi mai departe, mai usor! Urgenta stomatologica. Semnele care ar trebui sa te trimita imediat la dentist 6 greseli care iti perturba somnul. Vezi daca si tu le faci! Mentine-ti o stare pozitiva pe timpul iernii Colectomia Copilul de la 1 la 3 ani: autonom sau temator? Inhalanti - generalitati Bruxismul: scrasniti din dinti noaptea? Cauze de hemoragii digestive superioare - varicele esofagiene
Cere sfatul medicului ×