Medicii vor avea, de la 1 iunie, protocoale terapeutice pentru zece patologii

Publicat: 23 Februarie 2009
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Comisii alcatuite din specialisti ai Ministerului Sanatatii si ai Casei de Asigurari de Sanatate vor finaliza, pana la 1 iunie, protocoale terapeutice pentru zece patologii, printre care bolile cardiovasculare si pulmonare, hipertensiunea arteriala, diabetul zaharat si diferite tipuri de cancer.

Protocoalele terapeutice vor fi elaborate atat pentru medicina primara cat si pentru specialitatile din unitatile spitalicesti.

"Am hotarat ca aceste comisii sa inceapa sa lucreze cu data de 1 martie si vor avea ca termen de finalizare 1 iunie. Realizarea ghidurilor si protocoalelor terapeutice inseamna introducerea regulilor si a normelor in tratarea pacientilor din spitalele si cabinetele medicilor. De asemenea, inseamna posibilitatea cuantificarii costurilor din sistem", a declarat ministrul Sanatatii, Ion Bazac.

Ministerul Sanatatii impreuna cu scoala Nationala de Sanatate Publica si Management Sanitar vor initia, in acest an, Programul National de Administrare Sanitara, ce va avea ca scop descentralizarea sistemului sanitar, analiza performantelor spitalelor, implementarea protocoalelor si evaluarea programelor nationale ale Ministerului Sanatatii.


Citeste si despre:

Expunerea medicala in radiologia pediatrica Educatia medicala continua Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 176/2000 privind dispozitivele medicale (Ordin nr. 1636/2004) Erorile, greselile medicale Exercitarea profesiei de asistent medical generalist, a profesiei de moasa si a profesiei de asistent medical, precum si organizarea si functionarea Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania EMC - medici de familie in Programul de diabet Dr. Simona Carniciu, medic specialist in diabet, nutritie si boli metabolice: Creierul copiilor nu percepe diferenta intre alimentele benefice sau nu! Greselile parintilor moderni Echipa de medici specialisti – Secretul unui zambet sanatos si de durata la Clinica Dr. Lupu Implanturi dentare: Sfaturi de la Dr. Buza pentru prevenirea pierderii osoase dupa extractia dentara Cum pot fi crescute sansele de a avea gemeni? Cat de des trebuie sa mergi la medic pentru evaluarea sanatatii? Sanatatea sanilor – importanta controalelor medicale 10 motive pentru a schimba medicul Continuarea activitatii medicale peste varsta legala de pensionare Infertilitatea la barbati - generalitati Noi provocari pentru sistemul romanesc de sanatate