Medicii primari sunt pe aceeasi treapta de salarizare cu judecatorii de tribunal si consulii

Publicat: 08 Mai 2009
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Functia de medic primar a fost trecuta pe aceeasi pozitie a nivelului de salarizare cu cea de maior, subcomisar, conferentiar universitar, consulul si judecator de tribunal, potrivit deciziei finale a grupului de lucru intrunit la Ministerul Muncii ce urmeaza a fi analizata miercuri in Guvern.

"Saptamana viitoare vom trimite o nota guvernului in care vom arata stadiul actual al negocierilor. Am finalizat astazi o etapa si am completat lista ce prevede trei niveluri de referinta a functiilor in sistemul bugetar", a declarat secretarul de stat in Ministerul Muncii, Valentin Mocanu.

"Totodata, vom solicita guvernului, in nota trimisa, sa ia o decizie in ce priveste pozitia demnitarilor in grila, respectiv parlamentari, presedinte si magistrati si cine va ocupa pozitia a 15-a(cea mai inalta n.r.) in aceasta grila", a adaugat el.

In plus, guvernul va trebui sa stabileasca ce sporuri vor fi introduse in salariu si daca sporurile specifice vor reprezenta 30% din venituri sau in medie 30% din veniturile bugetarilor, la nivel national.

Astfel, primul nivel al ierarhizarii, ce nu a fost stabilit joi in grupul de lucru, ar putea fi ocupat de demnitari si magistrati, pe cel de-al doilea nivel se vor regasi medicii primari de clinica, pe cel de-al treilea nivel profesorul gradul I de liceu cu 6-10 ani vechime, preotii de parohie, inspectorul vamal principal, inspectorul de politie, farmacistii si consilierul de relatii gradul III din MAE.

Pe nivelul al patrulea de ierarhizare se vor regasi agentii de politie debutanti, referentii superiori in minister cu studii medii, secretarii de scoala si pedagogii, functii corespunzatoare gradelor de soldat si de gradat voluntar, referent superior in MFP, statistician medical si laborant in Ministerul Sanatatii si referent superior in Agentia Nationala a Functionarilor Publici.

Ultima pozitie in aceasta grila va fi ocupata de cei care vor fi angajati cu salariul minim pe economie.

Reprezentantul ministerului Muncii a precizat ca in functie de cele trei niveluri stabilite joi in grupul de lucru va fi hotarata pozitia care o vor ocupa toti salariatii din sistemul public si ca modelul german "nu poate fi preluat ca atare, ci va fi folosit doar ca termen de comparatie".

In ce priveste functia care va fi remunerata cu cel mai mare salariu in grila, guvernul ar putea alege, potrivit sindicalistilor, intre cea de presedinte al tarii, presedinte al inaltei Curti de Casatie si guvernatorul BNR.


Citeste si despre:

Dr. Andreea Ciubotaru, medic primar oftalmolog: “Persoanele care lucreaza in fata computerului clipesc de 5 ori mai rar!” Dr. Aurelian Justin, medic primar urolog: “50%-60% dintre femei sufera cel putin o data in viata o infectie urinara” Care sunt cauzele durerilor la san? Ne raspunde Dr. Cristian Nicolae, medic primar radio-imagistica Dr. Mihai Andrei, medic primar gastroenterolog ne raspunde la cateva intrebari despre cancerul colorectal Dr. Eugen CANE, medic primar obstetrica-ginecologie, ne vorbeste despre cancerul de col uterin si rezultatele PAP Dr. Chadi Muheidli, medic primar obstetrica-ginecologie: Cum tratam endometrioza? Urgenta stomatologica. Semnele care ar trebui sa te trimita imediat la dentist Cum poti profita de ultima tehnologie in materie de analize medicale Dr. Claudia Adriana Nicolae, medic primar alergolog, despre sensibilizarea alergica incrucisata Tot ce trebuie sa stii despre pietrele la rinichi, interviu cu Conf. Univ. Dr. Daniela Radulescu, medic primar nefrologie Vaccinul COVID si miocardita. Un interviu cu Dna Dr. Ana-Gabriela Fruntelata, medic primar medicina interna si cardiologie Dr. Magda Bajenaru, medic primar endocrinolog ne spune cum ne pot afecta bolile tiroidei sanatatea Probleme medicale care sunt greu de diagnosticat Fiziologia si patologia cresterii si dezvoltarii copiilor, cu Dr. Ivona Fronea, Medic primar endocrinologie
Cere sfatul medicului ×