Legatura nebanuita intre aspirina si fertilitate

Actualizat: 07 Aprilie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Aspirina este un medicament folosit adesea pentru combaterea durerilor si a racelii, insa spectrul de beneficii al acesteia asupra sanatatii pare sa se largeasca pe zi ce trece.

Dupa ce oamenii de stiinta au descoperit de curand ca ar putea reduce riscul de cancer la colon, cercetatorii americani au descoperit, recent, ca medicamentul ar putea deveni un stimulent pentru fertilitatea femeilor.

Administrata constant, in doze reduse, aspirina ar ajuta femeile sa ramana gravide mai repede si mai usor. Desi eficienta pastilei in acest sens nu a fost inca dovedita, cercetatorii de la Institutul National de Sanatate din SUA sunt increzatori in ajutorul pe care medicamentul il ofera in fertilitate.

Acestia au efectuat un studiu pe 1000 de femei care avusesera un istoric de avorturi spontane. Timp de sase luni, o parte dintre ele au primit doze mici de aspirina, iar cealalta parte, placebo.

Specialistii au constatat ca, in timp, femeile care luasera aspirina inregistrasera un procent mai mare de sarcini noi, dar si de nasteri la activ, decat cele care luasera placebo.


Citeste si despre:

Ce legatura exista intre privarea de somn si cancer? Ce legatura exista intre sex si o casnicie fericita Sentimentele negative si efectele asupra sanatatii inimii Singuratatea Dieta de vis - slabiti in timp ce dormiti Tratamentele cu estrogen previn infectiile de tract urinar dupa menopauza Alimentele care va pot provoca migrene Ce inseamna, de fapt, un produs cosmetic NATURAL? Top 5 lucruri esentiale pe care sigur nu le stiai despre Omega-3 Cum va influenteaza dieta starea de spirit Varsta la care ai avut prima menstruatie spune multe despre sanatatea ta Riscurile utilizarii hartiei igienice colorate si parfumate Malformatia arterio-venoasa cerebrala Legatura dintre factorul de necroza tumorala si alte afectiuni medicale Legatura dintre ADHD si dependente Cresterea fertilitatii: Metode pentru a ramane mai usor insarcinata
Cere sfatul medicului ×