Institutul Regional de Oncologie Iasi va deveni functional pana la sfarsitul anului

Publicat: 14 Mai 2009
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Institutul Regional de Oncologie de la Iasi va deveni functional pana la sfarsitul anului 2009 si va prelua pacientii sectiilor de profil din unitatile sanitare ale municipiului Iasi, a anuntat, miercuri, Ministerul Sanatatii.

Noua structura va beneficia de circuite functionale adecvate si aparatura performanta. Tot in cadrul Institutului de Oncolgie de la Iasi se va putea dezvolta si activitate de cercetare stiintifica, prin desfasurarea unor programe eficiente de screening, si prin dezvoltarea si implementarea unui registru de cancer.

Sectiile noului spital vor fi organizate, restructurate si dimensionate astfel incat sa ofere populatiei din toate judetele Moldovei accesul la servicii complete, eficiente si de calitate pentru toate cazurile oncologice.

Proiectul actului normativ privind infiintarea Institutului Regional de Oncologie Iasi urma sa fie prezentat guvernului, miercuri, de ministrul Sanatatii, Ion Bazac.

In prezent, pacientii adulti cu patologie oncologica se trateaza in Spitalul Clinic Judetean de Urgenta “Sf.Spiridon “ Iasi, unde exista o sectie clinica de oncologie medicala, o sectie clinica de radioterapie, un laborator de radioterapie si laboratoare de medicina nucleara, cabinete de oncologie.


Citeste si despre:

Cardul european si cardul national de asigurari sociale de sanatate Educatia medicala continua Contract colectiv de munca unic la nivel national pe anii 2007-2010 nr. 2895/2006 Calendarul si Metodologia de organizare si desfasurare a examenului de bacalaureat - 2009 Imunoterapia oncologica moderna in tratarea cancerelor solide la pacientii adulti Organizarea si desfasurarea screening-ului in cancerul de col uterin Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului? De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Nasterea prin cezariana - factor de risc pentru astm? Limfomul non-Hodgkin Corpul tau: tot ce nu stii despre el! Exercitarea profesiei de asistent medical generalist, a profesiei de moasa si a profesiei de asistent medical, precum si organizarea si functionarea Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania Cele mai frecvente 'povesti' pe care femeile le spun doctorilor Legea invatamantului Sarcina - Luna a VI-a