Inca un elev de la scoala din Birla a fost trimis la Bucuresti in urma intoxicatiei cu antigel

Publicat: 12 Noiembrie 2008
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Un alt copil intoxicat cu antigel de la scoala din localitatea argeseana Birla a fost dus, marti, la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucuresti, dupa ce luni seara au ajuns in Capitala cinci elevi de la aceasta unitate de invatamant, transmite corespondentul NewsIn.

Baietelul in varsta de noua ani s-a simtit rau si parintii au decis sa-l duca direct la Bucuresti, cu masina personala.

"Probabil este unul dintre copiii care luni au apucat sa bea din apa respectiva si in momentul in care a ajuns la medicul din comuna a negat ca il doare burta. Este un elev tot din ciclul primar. Va asigur ca vinovatii vor fi trasi la raspundere pentru neglijenta in serviciu" a declarat inspectorul scolar general al ISJ Arges, Gabriel Bratu.

Reprezentantul de la Inspectia de Stat pentru controlul Cazanelor, Recipientelor sub presiune si a Instalatiilor de Ridicat (ISCIR) Arges a precizat, dupa cateva ore de la declansarea anchetei, ca nici macar nu a gasit acte de la firma care a montat centrala. "Este o situatie extrem de delicata. Cei de la firma nu sunt de gasit. Noi ne-am autosesizat in acest caz dupa ce am aflat din mass media, iar primele concluzii sunt ingrijoratoare. Centrala nu este autorizata ISCIR, ceea ce inseamna ca nu ar fi trebuit sa functioneze. Putea sa se intample oricand o nenorocire si mai mare. Putea sari in aer scoala... Nu am gasit documente oficiale de la firma care a montat centrala si nici proiect. Centrala a fost sigilata. Deocamdata nu va putem spune ce masuri se vor lua pentru ca nu s-a incheiat ancheta" a declarat Razvan Stoenescu, reprezentant ISCIR Arges.

Prefectul judetului Arges, Ion Popa, a dispus inchiderea scolii pe perioada anchetei. "Comisia de Control a desigilat, astazi, zona in care functioneaza centrala, a verificat modul de amplasare al acesteia si a ridicat mai multe probe de la fata locului. Totodata, au fost convocati pentru a se prezenta cu documentatia tehnica reprezentantii proiectantului si ai executantului lucrarii. Pe toata durata desfasurarii anchetei si pana la remedierea efectelor incidentului, activitatea scolii generale din Mandra se suspenda, elevii urmand sa sustina cursurile in alta locatie. in momentul determinarii cauzei care a dus la producerea acestui incident, dar si a persoanelor responsabile, institutiile abilitate vor stabili si sanctiunile si tipul de raspundere care se impun in acest caz", se arata in comunicatul transmis de prefectul Ion Popa.

Deocamdata nu se poate stabili cu precizie ce s-a intimplat, insa se presupune ca centrala termica montata anul trecut nici macar nu a avut un proiect de executie. Instalatia termica a fost pornita marti dimineata si s-au recoltat noi probe de apa, care vor fi trimise la Bucuresti.

Antigelul a ajuns in conducta care alimenteaza robinetul din care beau elevii din cauza lipsei unei supape, care ar fi trebuit sa fie montata pe conducta de reciclare. "Am gasit o situatie neplacuta in care elevii au consumat apa, care in loc sa fie potabila continea etilen glicol, adica antigelul de la reteaua termica a ajuns in apa deoarece supapele care ar fi trebuit sa delimiteze agentul termic de apa potabila nu au fost montate pana acum. Dincolo de asta, am discutat cu prefectul Ion Popa, care va trimite o echipa de control pentru a verifica instalatiile. Am informat si ministerul si am trimis pe fax numele elevilor care s-au intoxicat. Eu cred ca trebuie amendata neglijenta in serviciu. Vina este exclusiva a constructorului pentru ca el stie tehnic cum trebuie montata acea instalatie", a declarat inspectorul general al ISJ Arges, Gabriel Bratu.

Cinci cinci copii din comuna argeseana Barla au fost transferati, luni seara, la Spitalul de Urgenta "Grigore Alexandrescu" din Bucuresti. Cadrele medicale spun ca micutii, care au varste cuprinse intre 7 si 9 ani, prezinta semne minore de intoxicatie si urmeaza un tratament de specialitate.


Citeste si despre:

Inceperea scolii si efectele stresante asupra parintilor Impactul tatuajelor asupra sanatatii Teste de screening pentru femei. Medicii MedLife explica ce investigatii ginecologice sunt recomandate femeilor anual Analize biochimice ale sangelui – modificari ale transaminazelor hepatice Sindromul picioarelor nelinistite (sindromul Ekbom) Beneficiile sucului de portocale Invata sa previi cicatricile lasate de acnee Echipa de medici specialisti – Secretul unui zambet sanatos si de durata la Clinica Dr. Lupu Implanturi dentare: Sfaturi de la Dr. Buza pentru prevenirea pierderii osoase dupa extractia dentara Sexul dureros dupa nastere Remedii la domiciliu pentru mahmureala Insuficienta mitrala – regurgitare mitrala Wobenzym - Rolurile esentiale ale enzimelor sau enzimoterapia de sistem Siguranta alimentelor la gratar Uleiul de cocos - beneficii si riscuri Asistenta medicala a prescolarilor, elevilor si studentilor