Sexul dureros dupa nastere

Actualizat: 28 Septembrie 2009
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Studiu: aproximativ 1 din 3 mame afirma ca au contacte sexuale dureroase in primul an dupa nasterea copilului

Sexul dureros poate aparea la aproximativ o treime dintre femeile aflate in primul an dupa nastere, un nou studiu sugereaza acest lucru.
Dintre cercetatori face parte si Rebecca Knibb, doctor, conferentiar la Universitatea din Derby, Anglia.

Au trimis chestionare unui numar de 2100 de femei din Anglia, care au nascut in ultimul an. Chestionarele au fost expediate de catre 482 de femei (23% dintre cele contactate).
Chestionarele includeau diverse probleme legate de nastere, incluzand incontinenta, sexul dureros (dispareunia) si durerea pelvina.
Dintre cele 482 de femei care au completat chestionarele, aproximativ 30% au raportat contacte sexuale dureroase in timpul lunii precedente.
Studiul arata ca, per total, 87% dintre cele 482 mamici, care au raspuns la chestionare, au prezentat cel putin o problema de sanatate in timpul lunii anterioare.

Cea mai frecventa problema era “morbiditatea sexuala”, incluzand contactul sexual dureros, lubrifierea insuficienta sau lipsa sensibilitatii in timpul contactului sexual si incontinenta din timpul contactului sexual.
Femeile care nascusera cu ajutorul forcepsului erau cele mai predispuse sa prezinte tulburarile incluse in studiu. Cele care nascusera prin cezariana erau mai putin afectate astfel.


Citeste si despre:

Activitatea sexuala in timpul si dupa sarcina 10 beneficii surprinzatoare ale sexului Complicatii si probleme dupa o interventie chirurgicala Durerea cronica pelvina la femei Sarcina: sexul in timpul sarcinii Disfunctiile sexuale la femei (disfunctii ale libidoului, ale excitarii si orgasmului, dureri la contact sexual) 10 cauze surprinzatoare ale durerilor de cap Medicina stilului de viata: cum poti deveni cea mai buna versiune a ta? Crampe puternice in perioada menstruala? Acestea ar putea fi semnul endometriozei De ce femeile isi pierd interesul pentru sex? 20 de cauze ale durerilor pelvine Sex in timpul sarcinii Torticolisul si durerile de spate 7 boli surprinzatoare care pot fi provocate de sex Adevarul despre durerile cronice Sexul pe intuneric, impediment pentru viata sexuala
Cere sfatul medicului ×