Sexul dureros dupa nastere

Publicat: 20 Mai 2008 | Actualizat: 28 Septembrie 2009
Autor: SfatulMedicului

Studiu: aproximativ 1 din 3 mame afirma ca au contacte sexuale dureroase in primul an dupa nasterea copilului

Sexul dureros poate aparea la aproximativ o treime dintre femeile aflate in primul an dupa nastere, un nou studiu sugereaza acest lucru.
Dintre cercetatori face parte si Rebecca Knibb, doctor, conferentiar la Universitatea din Derby, Anglia.

Au trimis chestionare unui numar de 2100 de femei din Anglia, care au nascut in ultimul an. Chestionarele au fost expediate de catre 482 de femei (23% dintre cele contactate).
Chestionarele includeau diverse probleme legate de nastere, incluzand incontinenta, sexul dureros (dispareunia) si durerea pelvina.
Dintre cele 482 de femei care au completat chestionarele, aproximativ 30% au raportat contacte sexuale dureroase in timpul lunii precedente.
Studiul arata ca, per total, 87% dintre cele 482 mamici, care au raspuns la chestionare, au prezentat cel putin o problema de sanatate in timpul lunii anterioare.

Cea mai frecventa problema era “morbiditatea sexuala”, incluzand contactul sexual dureros, lubrifierea insuficienta sau lipsa sensibilitatii in timpul contactului sexual si incontinenta din timpul contactului sexual.
Femeile care nascusera cu ajutorul forcepsului erau cele mai predispuse sa prezinte tulburarile incluse in studiu. Cele care nascusera prin cezariana erau mai putin afectate astfel.


Email

Cercetatorii au descoperit mai multe planete cu conditii de viata mai bune decat cele de pe pamant Cercetatorii au descoperit mai multe planete cu conditii de viata mai bune decat cele de pe pamant

Test de gramatica: Poti obtine punctaj maxim?Test de gramatica: Poti obtine punctaj maxim?

13 secrete din psihologie care te ajuta sa comunici cu oricine si sa obtii ceea ce vrei13 secrete din psihologie care te ajuta sa comunici cu oricine si sa obtii ceea ce vrei

Citeste si despre:

Activitatea sexuala in timpul si dupa sarcina

10 beneficii surprinzatoare ale sexului

Complicatii si probleme dupa o interventie chirurgicala

Durerea cronica pelvina la femei

Importanta Calciului pentru organism

Ai imunitate, reusesti in toate! - Ghidul obiceiurilor sanatoase pentru imunitate

Colesterol crescut la 20 de ani? Dr. Irina Macovei-Dorobantu, cardiolog: In cazul pacientilor cu dislipidemii genetice este necesar screening-ul rudelor de gradul I

Sarcina: sexul in timpul sarcinii

Disfunctiile sexuale la femei (disfunctii ale libidoului, ale excitarii si orgasmului, dureri la contact sexual)

10 cauze surprinzatoare ale durerilor de cap

De ce femeile isi pierd interesul pentru sex?

20 de cauze ale durerilor pelvine