Fresenius NephroCare Romania a inaugurat un centru de dializa in Brasov, investitie de 800.000 euro

Publicat: 17 Decembrie 2008
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Fresenius NephroCare Romania a inaugurat un centru de dializa in Brasov, iar investitia in amenajarea si dotarea centrului se ridica la suma de 800.000 de euro, a anuntat, marti, compania.

Acesta este primul centru privat de dializa din judetul Brasov. Cu o capacitate de 180 de pacienti tratati prin hemodializa, centrul dispune de 30 de masini de dializa si un personal medical din care fac parte patru medici nefrologi si 20 de asistenti medicali. Centrul va fi inclus in Programul International „Dializa de Vacanta” Fresenius NephroCare, prin care vor putea fi tratati prin hemodializa pacienti romani sau straini, veniti in vizita in Brasov.

Fresenius NephroCare Romania mai detine centre de dializa in Bucuresti, Iasi, Constanta, Oradea, Bacau si stei. in perioada 2009-2010 se va indrepta catre orase precum Ploiesti, Pitesti si Suceava. Daca pana la sfarsitul anului 2008 Fresenius NephroCare estimeaza ca va trata 1.480 de pacienti, iar pana in 2010 compania are in plan cresterea numarului de pacienti la peste 2.200.

Fresenius NephroCare Romania si Fresenius Medical Care Romania sunt reprezentante ale Grupului Fresenius Medical Care, liderul mondial in produse si servicii de dializa, care detinea la sfarsitul lunii septembrie a anului in curs 2.349 de centre in America de Nord, Europa, Asia-Pacific, America Latina si Africa si trata 181.973 de pacienti.

Compania detine in prezent patru clinici de dializa in Bucuresti, Iasi, Constanta si Oradea, centre in care beneficiaza deja de tratament 900 de pacienti.

Fresenius NephroCare Romania este lider de piata in domeniul serviciilor private de dializa, avand o cota de piata de 39% la finalul primului trimestru al acestui an. Compania estimeaza cresterea acestei cote la peste 46% pana la finalul celui de-al doilea trimestru.

Totodata, compania estimeaza inregistrarea unei cifre de afaceri de circa 19,3 milioane euro in acest an, in crestere cu circa 90% fata de anul trecut, a declarat la sfarsitul lunii mai directorul operational al companiei, Cosmin Bordea. P entru anul 2009, estimarile cifrei de afaceri se ridica la circa 31 milioane euro, iar pentru anul 2010 la aproape 36 milioane euro. Aceasta evolutie a cifrei de afaceri este posibila datorita dezvoltarii retelei de clinici, spun reprezentantii companiei.

Potrivit specialistilor companiei, situatia centrelor publice de dializa din Romania este sub media europena. Astfel, in Romania sunt tratati 287 de pacienti per milion populatie fata de media europeana de 500 de pacienti.

Fresenius NephroCare Romania face parte din Grupul Fresenius, care mai este prezent in Romania si prin divizia de import si distributie de echipament pentru dializa, Fresenius Medical Care.

In 2007, Grupul Fresenius oferea servicii de dializa in 31 de tari avand 2.240 de centre. Numarul pacientilor Grupului se ridica in 2007 la 174.000.

Programul „Dializa de Vacanta”, desfasurat pentru prima oara in perioada mai-septembrie 2008, la Centrul de Dializa Fresenius Constanta, le permite celor care sufera de afectiuni ale rinichilor si care doresc totusi sa plece in vacanta sa isi continue programul de dializa, care reprezinta o procedura vitalaa in viitor, programul va fi extins si catre Oradea (turism balneoclimateric), Suceava (turism cultural), Bucuresti si Iasi (business). Obiectivele principale ale proiectului sunt asigurarea unei mai bune mobilitati pacientilor din Romania si totodata atragerea de turisti straini. El este implementat de asemenea la nivel international, prin Grupul Fresenius Medical Care.


Citeste si despre:

Tipuri de dializa Marcam pentru prima data si in Romania Ziua Mondiala a Epilepsiei - Purple Day Piata farmaceutica din Romania in continua evolutie Exercitarea profesiei de asistent medical generalist, a profesiei de moasa si a profesiei de asistent medical, precum si organizarea si functionarea Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania Vaccinul anti-HPV si cum poate salva el viata viitorilor adulti din Romania Parteneriat Italia - Romania la eHealth 2015 Prof. univ. dr. Florin Mihaltan: “42.000 de romani isi pierd viata ca urmare a bolilor asociate cu fumatul!” Echipa de medici specialisti – Secretul unui zambet sanatos si de durata la Clinica Dr. Lupu Implanturi dentare: Sfaturi de la Dr. Buza pentru prevenirea pierderii osoase dupa extractia dentara Bolile cardiovasculare, responsabile de 60% din decesele din Romania. Medicii MedLife explica ce investigatii sunt recomandate pentru sanatatea inimii Evitati afectiunile dentare ale copiilor! Targul International de Cariere Medicale Cluj Trombocitoza - cresterea trombocitelor Programul national de protectie sociala Bani de liceu Depresia - optiuni terapeutice Sexul si mituri legate de sex si sarcina