Evitati afectiunile dentare ale copiilor!

Actualizat: 06 Noiembrie 2018
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Consultant medical:

Dr. Cristina Almasan
Medic stomatologie generala

Velvet Dental

1. Folositi pasta de curatat dintii pentru copiii cu o varsta foarte frageda.

2. Puneti doar o picatura de pasta pentru copii pe periuta atunci cand se spala pe dinti.

3. Luati in calcul toate sursele de ingerare a fluorului inainte de a cere suplimente de fluorura de la medicul pediatru sau dentist.

4. Evitati sa administrati orice suplimente de fluorura copiilor pana la varsta de 6 luni.


Care este cea mai buna pasta de dinti pentru copilul meu?

Unul dintre cele mai importante lucruri pentru a avea dinti sanatosi este o igiena orala corecta. Multe pasta de dinti si/sau produse ce confera stralucire dintilor pot dauna zambetelor copiilor. Acestea contin abrazivi duri care pot eroda smaltul dintilor de lapte.

Atunci cand cautati o pasta de dinti pentru copilul dumneavoastra asigurati-va ca alegeti una care este recomandata de catre asociatiile profesionale ale medicilor stomatologi. Aceste paste de dinti au fost testate pentru a putea fi folosite in siguranta.

Nu uitati, pentru a evita ingerarea unei cantitati mari de fluoruri, copiii trebuie sa expectoreze pasta de dinti dupa periaj. Daca se ingereaza o cantitate prea mare de fluorura, poate aparea starea de asa-zisa fluoroza.

Daca copilul dumneavoastra este prea mic sau nu poate expectora pasta de dinti, dati-i sa foloseasca o pasta de dinti fara fluor, sa nu foloseasca pasta de dinti sau sa foloseasca doar o picatura.


Facilitati de tratament

Clinici si cabinete medicale

Clinica Stomatologica Smilewy
Tel: 0751171107
Timisoara, Smileway, Strada Loichiță Vasile 1-3 Sc. D, Parter, Timișoara 300633

Citeste si despre:

Diabetul zaharat insulino-dependent (DZ de tip I) la copii Probleme ale cavitatii bucale Refluxul gastro-esofagian Sinuzita Stenoza mitrala Sindromul Down - mongolismul Candida De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Evolutia aparaturii stomatologice: De la instrumente traditionale la tehnologii de ultima ora Cand se transforma dietele pentru slabit in tulburari de alimentatie? Candidoza orala - diagnostic si tratament Metode de oprire a sangerarilor gingivale Dieta si cariile. Alimentele care favorizeaza distrugerea dintilor Dependenta de nicotina Alimente care trebuie evitate de bolnavii cu diabet zaharat 7 moduri prin care sa evitati durerile de cap de sarbatori